ניתוח להסרת נגעי אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת נגעי אנדומטריוזיס
    ניקי
    29/09/2010

שלום,
    בשבוע הבא אני עתידה לעבור ניתוח להסרת נגעי אנדומטריוזיס.
    בבדיקות נאמר לי שיש לי מקרה קל ושאין נגעים על השחלות. חשוב לי לציין שבעת מתן צואה (בזמן מחזור) אני סובלת מכאבי תופת.. יכול להיות שמדובר בנגע נוסף באזור הרקטום?
    יכול להיות מצב בו הרופא, בבדיקה פנימית, איתר נגעים מסוימים, אך לא את כולם? ואם כן - מגלים אותם בניתוח לפרוסקופיה בד"כ?
    ושאלה קטנה נוספת - כמה זמן לאחר הניתוח אוכל לשוב ללימודים (מבחינת כאבים)?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת נגעי אנדומטריוזיס

ד''ר ירון חמני
    02/10/2010

שלום ניקי

בבדיקה לפני הניתוח יכול הרופא להתרשם ממידת המורכבות הצפויה. לא בהכרח ההערכה מתממשת בניתוח עצמו. הרופא מחפש נגעים אופיינים לאנודמטריוזיס, מתרשם מניידות האיברים, מרגישות וכולי. בנוסף מבוצע US אגני לחיפוש ממצאים בשחלות או שינויים בדופן הרחם. בהחלט ייתכן שהרופא לא מאתר בבדיקה את כל הנגעים אבל הוא מזהה אותם בלפרוסקופיה ומסיר אותם.

במקרה שלך התלונות על כאב במתן צואה בזמן הוסת הוא מרשים ויכול להעיד על מעורבות הרקטום בתהליך האנדומטריוזיס. מעורבות כזאת הופכת את הניתוח למורכב ומחייבת במיוחד ניתוח על ידי מנתח מומחה לאנדומטריוזיס שיכול להתמודד עם פעולה כזו. האם בוצע לך US אנלי או קולונוסקופיה כחלק מההערכה הטרום ניתוחית ?!

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך...

ניקי
    02/10/2010

לא עשו לי בדיקת US או בדיקת קולונוסקופיה לפני...
    ניתן לעשות אותן בזמן הניתוח עצמו, או לבדוק הימצאות נגעים רקטו-וואגינאליים בזמן הלפרוסקופיה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך... - תגובה

ד''ר ירון חמני
    05/10/2010

הי ניקי

את הבדיקות הללו מבצעים קודם לניתוח ולא במהלכו על מנת לצפות את הממצאים בניתוח ולהערך בהתאם. למשל להזמין כירורג או לבצע חוקן למעיים וכולי

בהצלחה, דר' ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו