מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזאתי04/10/2010
הי,
גילי הוא 32, לפני כשנה ילדתי את ביתי הבכורה מאז, בשל הנקה, קיבלתי 3 מחזורים שהיו סיוט בלהות. הכאבים היו לא ניתנים להכלה, התחושות היו של התכווצויות מאוד קשות של הרחם (גרוע יותר מצירים!!), אני מקיאה וכמובן מושבתת מטיפול בילדה שלי ומהליכה לעבודה במשך כיומיים, הכאב נשאר עמום לעוד מספר ימים. הדימומים לא נוראיים,עם זאת, לאחר בירור אצל רופא הנשים שלי הומלץ לי על סירוזט ללא הפסקה (אני עדיין מניקה לסירוגין), אני כרגע בסוף החפיסה אך לפני 4 ימים קיבלתי מוחזור (!!!), עם דימומים קשים וכאבים איומים, לא פיספסתי גלולות ואני לוקחת אותם בקנאות באותה שעה מתוך פחד שאקבל מחזור.
בעוד שבועיים יש לי ביקורת במרפאות אנדומטריוזיס כוון שרופא הנשים העלה את התופעה כהשערה למה שקורה לי. לפני הלידה לא היו לי כאבים והיה לי מחזור סדיר כמו שעון, לא נטלתי גלולות מעל ל- 10 שנים. ההריון היה ספונטני וללא מאמץ. בעברי 2 ניתוחי בטן, פרפורציה של הקיבה, הדבקויות מעיים וניתוח קיסרי, אולי יש קשר בין הכאבים לניתוחים שעברתי (הדבקויות ??) אך חשוב מאוד לציין שבמהלך החודש חיי תקינים עד לרגע בו אני מקבלת מחזור. אני ממש מתוסכלת ובטח לא מעוניינת לעבור ניתוח נוסף. אודה לעצה, השערה, מחשבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תגובה?
אתי05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוז - תגובה
ד``ר יובל קאופמן08/10/2010שלום אתי,
ראשית סליחה שפספסנו את הפניה שלך.
לגבי הסימפטומים שאת מתארת, אכן נשמע מתאים מאוד לאנדומטריוזיס במיוחד בהתחשב בכך שהם מופיעים סביב הוסת. לכן הרופא שלך צדק כשהפנה אותך לבירור אצל מומחה אנדו. אכן תמוהה שלא היו לך בכלל סימפטומים לפני ההריון אבל אנחנו רואים לפעמים תופעות כאלה שהסימפטומים מתחילים בבת אחת. פחות סביר שהסימפטומים קשורים לניתוחים שעברת. במקרה שלך כדאי לבצע בדיקת הדמיה טובה על ידי מומחה אולטראסאונד שמתמצא באנדומטריוזיס או MRI. כמו כן, יתכן וכדאי לבצע לפרוסקופיה אבחנתית וטיפולית. חובה לבצע את הניתוח אצל מומחה אנדו כי בקלות אפשר להכנס לבטן ולא לזהות את האנדו אם לא יודעים איך ואיפה לחפש.
בהצלחה,
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)