מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיס ???אני09/10/2010
שלום רופאים יקרים
בשבוע האחרון שמעתי על אנדומטריוזיס ואני חוששת שמא יש לי את זה וחוששת שאם אכן יש לי אנדומטריוזיס אולי זה משפיע על כך שאיני נכנסת להריון.
אכתוב קצת רקע לגבי עצמי ואשמח אם תוכלו לעזור לי
אני בת 41+ בשנה האחרונה אני עושה ניסיונות להרות ( בעזרת בנק הזרע). חמישה ניסיונות בהזרעות רגילות (חמישה מחזורים, כל מחזור שתי הזרעות), בניסיון השישי עשיתי IVF וחודש לאחר מכן החזרת מוקפאים (בשאיבה הוצאו 11 ביציות, כולן הופרו ומתוכן 9 התפתחו והיו, על פי דברי הרופאה ואנשי המעבדה, עוברים מאוד יפים, 8 תאים...) לצערי, אני עדיין לא בהריון.
אני מוטרדת מכך שאני לא נכנסת להריון ( אני כמובן יודעת שלא לכולן זה בא בקלות וכמובן יודעת שאני בגיל מתקדם) ולאחר ששמעתי על אנדומטריוזיס החלטתי להתייעץ אתכם
תקופה די ארוכה לפני שהתחלתי בתהליך להרות סבלתי מכאבים חזקים באזור השחלה השמאלית, הכאבים היו באים והולכים 5-7 דקות בהן הייתי מתכווצת מרוב כאב, לפעמים הרגשתי שאני כמעט מתעלפת ואחרי כמה דקות הם היו חולפים מותירים אותי מותשת. לעיתים יותר מפעם אחת ביום. ניסיתי לעקוב אחרי זמני הופעתם, לפני ביוץ, אחרי וכד' ולא תמיד הופיעו בעקביות מסוימת. כמו כן הם היו מופיעים בזמן קיום יחסי מין, בזמן החדירה וגם לאחר מכן, כאב חזק באותו מקום, כאילו יש שם איזה פצע או דלקת.
כמו כן, בזמן הופעת הווסת אני סובלת מכאבים חזקים, כאבי בטן תחתונה, גב וכאבי ראש חזקים. כשבוע לפני הופעת הווסת יש לי הפרשות חומות.
לפני כשנה, לאחר תקופה ארוכה שבה סבלתי מהכאבים, החלטתי לפנות לרופאים לבדוק מה גורם לכאבים, לרופא משפחה, וגם לרופא נשים שהיה לי בזמנו, עשיתי בדיקות אולטרא סאונד, צילומי בטן, בדיקה חיצונית אצל גסטרואנטרולוג....לא מצאו כלום.
רופא הנשים לא הזכיר שם של משהו מסוים אבל אמר שהוא כמעט בטוח שאם אקח גלולות זה יעבור. לא לקחתי כי ידעתי שאני רוצה להתחיל בתהליך של הריון.
** בשנה האחרונה, מאז שהתחלתי בניסיונות להיכנס להריון התקפי הכאב החזקים שהיו תוקפים אותי כמעט ולא הופיעו.
בימים אלו אני מחכה שיגיע מחזור טבעי ושוב להתחיל תהליך לקראת שאיבה והחזרה.
בשבועיים האחרון התחילו להציק לי שוב כאבים באיזור השחלה השמאלית, רגישות, ולפעמים מעין דקירות. שהזכירו לי את הכאבים שהיו לי, כמו כן, כבר שבועיים אני עם הפרשות חומות וכאבי אגן.
אני מוטרדת מכך שאם אכן יש לי אנדומטריוזיס הייתכן שזה מונע את ההצלחה של התהליך להרות ?
- במסגרת הבדיקות שלפני IVF עשיתי צילום רחם והכל תקין, אין סתימות...
מה הייתם מציעים לעשות?
מצטערת שזה כל כך ארוך,
מקווה שהצלחתי להעביר כראוי את הבעיה
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס ??? - תגובה
ד''ר ירון חמני09/10/2010שלום אני
הסמפטומים שאת מתארת עשויים בהחלט להתאים לאנדומטריוזיס. כאבי הוסת, הכאבים בקיום יחסים והקושי בכניסה להריון אופיינים, החמרה של הכאב בשנה האחרונה בדרך כלל הכאבים מחמירים תחת טיפולי פוריות ואת דווקא מתארת הקלה בהתקפים החזקים. האם יש החמרה בקיום יחסים או בכאבי מחזור?
נראה שבהחלט כדאי שתפני לרופא המתמחה באנדומטריוזיס כדי לשמוע היטב את כל הסיפור, לבדוק אותך ולהחליט על בדיקות נוספות. צריך לקבל החלטה מושכלת לגבי הסבירות שאת סובלת מאנדומטריוזיס. ישנם הרבה רמזים בבדיקה ובהדמייה שיכולים לסייע באבחנה.
השאלה הבא היא ההחלטה לגבי המשך הטיפול. בהנחה שההתמקדות כרגע היא בכניסה להריון ופחות בטיפול בכאבים נראה על פניו שיהיה סביר יותר בגילך להמשיך בטיפולי IVF.
אני כן חושב שבכל זאת כדאי לפנות לרופא מומחה באנדומטריוזיס כדי לבסס את מערכת השיקולים שלך בהמשך על מידע מדוייק יותר.
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' חמני
אני10/10/2010דר חמני
ראשית, הרבה תודה על התגובה וההתייחסות לכל הבעיה שמדאיגה אותי בצורה כל כך ברורה.
לשאלתך, כאבי המחזור בתקופה הזאת חזקים אולי במעט מאשר לפני הטיפולים, אני רגילה כמעט מתמיד לכאוב בזמן המחזור . עם זאת, הדימומים מאז תחילת הטיפולים הרבה יותר חזקים והיו גם חודשים של ממש גושי דם.
לגבי כאבים בזמן קיום יחסי מין, קשה לי לומר... דיי נמנעתי בתקופה האחרונה, מאז התחלתי את התהליך.
שוב תודה על התשובה
אעשה כדברייך ואפנה להתייעצות
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
אני10/10/2010דר חמני
בדר"כ בתחילת מעקב לקראת ביוץ אני עושה בדיקת דם, בימים הראשונים של המחזור, הרופאה תמיד מופתעת מרמת ההרמונים הגבוהה יחסית בשלב מוקדם.
האם יכול להיות קשר בין רמת ההורמונים הזו לבין הימצאות אנדומטריוזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)