בוקר טוב לרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב לרופאים
    אני
    17/10/2010

רציתי לדעת

האם ערכים גבוהים יחסית לנורמה של פרוגסטרון ושל E2 בתחילת ימי המחזור יכול לתמוך

גם כן בהשערה להמצאות אנדומטריוזיס?

תודה רבה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב לרופאים

הוספת תגובה

• ליתר דיוק - הפרוגסטרון גבוה

אני
    17/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב לרופאים - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    17/10/2010

שלום אני,
    בד"כ פרוגסטרון עולה סביב הביוץ ולכן לא אמור להיות גבוה סביב תחילת המחזור אלא אם כן יש הריון ולא מדובר במחזור או שערכי הפרוגסטרון עוד לא הספיקו לרדת. חשוב לוודא שהבדיקה בוצעה במועד הנכון.
    בכל מקרה, אין קשר בין אנדומטריוזיס וערכי פרוגסטרון או E2 גבוה. למעשה, אין בדיקת דם טובה לאבחון אנדומטריוזיס. ישנה בדיקת סמנים כולל CA-125 שהיא בלתי ספציפית אך משמשת לפעמים למעקב. ההשערה לגבי אנדומטריוזיס היא על סמך ראיון ובדיקה תואמים. האבחנה הוודאית נעשת על ידי ניתוח בלבד.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אני
    17/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו