שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    רוני
    19/10/2010

שלום רב,
    לפני שנה עשיתי לפרסקופיה בעקבות כאבים שהופיעו בשנה ההיא.אני בת 28, הרופא אמר שמצא מוקד של אנדו וצרב אותו ורחם מוגדל חשש לאנדומיוזיס.
    לפני כן לא היה לי רחם מוגדל ,זה רק הופיע לי אחרי הריון.
    מאז אני סובלת מכאבים רציניים כל החודש-וממש לא במחזור.האם זה תקין?
    דבר שני שמאוד חשוב לי לדעת-את המוקד אנדו שצרב-לא לקח לביופסה-האם זה בטוח שזה אנדו אם כך?אפשר לסמוך על כך?כי לפי התסמיניים ששאני מרגישה הם לא הכי דומים.חוץ מזה הכאבים האלה רק החלו לאחר הריון.
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    20/10/2010

שלום רוני

כאבים לאורך החודש פחות מתאימים לאנדומטריוזיס אבל לא שוללים אפשרות זו. צריך לשמוע יותר על הכאב ולבדוק אותך כדי לנסות לעזור לך. ברור שמדובר במצב לא תקין שדורש פיתרון עבורך.

צריבה של מוקד אנדומטריוזיס פחות יעילה בהשואאה להסרה של הנגע משתי סיבות עיקריות:1. לא ניתן לשלוח לביופסיה ולאשר את האבחנה. 2. הטיפול פחות יעיל ויש נטיה לחזרה של הנגע.
    היום מקובל להסתמך באבחנה של אנדומטריוזיס על רופא מנוסה שמאבחן אנדומטריוזיס באגן. גם ללא ביצוע ביופסיה.
    המקרה שלך חשוד כאנדומטריוזיס שלא טופל במלואו או מצב של היווצרות הדבקויות על רקע אנדומטריוזיס שגורמות לכאבי אגן.

ולסיום- העובדה שהכאבים החלו לאחר הריון רק מחזקת את העובדה שמדובר באנדומטריוזיס.

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על מענה,עוד שאלה קטנה

רוני
    21/10/2010

איזה בדיקות אתה חושב שאני צריכה לעשות כדי לברר?תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על מענה,עוד שאלה קטנה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    21/10/2010

שלום רוני

כמו תמיד במקרים כאלה האבחנה של אנדומטריוזיס היא צירוף של מספר מרכיבים. כדאי להיבדק על ידי רופא שמומחה באנדומטריוזיס, לבצע US בשאלה מכוונת, לברר את דו"ח הניתוח האחרון, לשלוח בדיקה לCA125 ואפשר גם לבדוק תגובה לטיפול.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו