מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד''ר קאופמןנטליה21/10/2010
ד''ר קאופמן שלום.
אני מטופלת במרפאת פוריות של מכבי ואובחנתי עם אנדומטריוזיס. עברתי ניתוח בחודש יוני. הייתי עם דיכוי חודש לפני הניתוח וחודש אחרי. מאז קיבלתי מחזור אחד טבעי ומחזור שני לאחר סבב של פיורגון ואוביטרל.
רופא המטפל מציע לחקות חודש הבא ללא טיפול על מנת לתת מנוחה לשחלות ובעוד חודשיים לחזור על ניסיון נוסף של IUI.
בשיטוטי האינטרנת הבנתי שבנות עם אנדו חייבות יחס שונה מבחינת בחירת קוו טיפולי ושכדאי לעבור מהיר ככל האפשר ל-IVF.
שאלתי מכאן היא - האם עלי לבקש מרופא המטפל להפנותי ל-IVF?
שאלה נוספת היא - אני ממכבי, האם אתה מקבל גם מטופלות של קופת חולים זו, או שאפשר לגשת אליך באופן פרטי?
באיזה שעות הכי נוח להיתקשר אליך שאני לא אפריע לעבודך השוטפת.
תודה רבה
נטליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד''ר קאופמן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן21/10/2010שלום נטליה,
מאוד חשוב לדעת מה בדיוק נעשה במהלך הניתוח. האם הפרידו את כל ההדבקויות והוציאו את כל האנדו? האם בדקו את מצב החצוצרות? ועוד.
באופן כללי, כשאני מבצע ניתוח אנדו שבו האנטומיה חוזרת למצבה הטבעי והחצוצרות פתוחות ומצב השחלות בסדר, אני בד"כ ממליץ לנסות להרות במשך מספר חודשים באופן טבעי, במידה ומצב הזרע הוא תקין והמחזורים סדירים. אין הכרח לעבור מהר ל-IVF ויש הצלחות טובות באופן טבעי. אבל, יש עוד הרבה פקטורים שצריך לקחת בחשבון כגון גיל, הריונות קודמים, מצב הורמונלי וכו'.
מטופלות מכבי מגיעות אלי באופן פרטי. אפשר להתקשר בשעות הערב.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)