מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לדעתך יש מקום לביצוע לפרוסקופיהשרי02/11/2010
שלום,
בת 41, ווסת כואבת מאד מזה שנים רבות ובשנתיים האחרונות כאבים חזקים יותר שותה משכחי כאבים כ 3 ביום במשך 5 ימים . הכאבים הם לפני המחזור ובמהלכו : כאבי בטן, התכווצויות לכיוון הרקטום ופי הטבעת הפרשות וגרד בזמן מתן צואה (בלי קשר או עם קשר? לא ברור לי).
לאחר בדיקות שעברתי דרך רופא הנשים שלי להלן תוצאות:
1.בדיקת אגן קטן US וגינילי- נמצא ממצא בשחלה השמאלית - מבנה צ'יסטי בדודל של כ 40 מ"מ עכור לא צלול נרשם היכול להתאים לאנומטריומה,2. בבדיקת US בטן הודגם גם מבנה צ'סטי בשחלה השמאלית - כ 42 מ"מ 3. וממצא בדיקת דם CA-125: 50.5 .
הופניתי לייעוץ של רופא גינקולגייה ד"ר שגיב רון שאישר את הממיצאים בבדיקת US נוספת שביצע כחודש לאחר הבדיקות שאמר שאם הממצא מלווה בכאבים כדאי לשקול ניתוח לפרוסקופייה.
שאלתי-
1. האם זה הניתוח הכי "מודרני" שקיים היום בתחום הרפואה בארץ
האם יש "ניתוח" של הורדתתתתתתתתת / צריבת הממצא הצ'יסטי באמצעות לייזר?
2. אם כן כמה חיוני לבצע את הניתוח הזה ? אם רוב הימים אני לא חשה כאבים אלא כשבועיים מתוך החודש :בזמן המחזור ומס' ימים לפני ואחרי כולל הפרשות ובימים כמו היום שאיני חשה כאבים אני חשה פחד לעבור ניתוח שחלילה לא יישנה את המצב והתפקוד היומיומי שלי שהיום הוא תקין.כמה דחיפות יש לניתוח כזה?
3. מדוע צריך כשבוע עד 10 ימים ימי החלמה בבית האם חשים כאבים עזים? והיכן? והאם הם פחותים כל יום עד אשר נעלמים?
4. כמה שכיח הניתוח הזה והאם הוא נחשב פשוט ובטוח?
5. אחרי כמה זמן הצ'יסטה עלולה לחזור?
וכמה פעמים אפשר לעבור ניתוח כזה באותו איזור?
אודה לתשובותייך , הנושא חשוב לי מאד אם לקבוע תור בחודש חודשיים הקרובים או לדחות או בכלל לא לעשות?
תודה, שרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לדעתך יש מקום לביצוע לפרוסקופיה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן04/11/2010שלום שרי,
יש לך הרבה שאלות. אנסה לענות בקצרה.
לפרוסקופיה היא ניתוח מאוד מודרני והניתוח הכי מוצלח לאנדומטריוזיס במידה ומבוצע אצל מישהו בעל מיומנות גבוהה. אפשר להשתמש בלייזר אבל זה לא משפר תוצאות. בד"כ לא בשימוש.
הניתוח קרוב לוודאי ישפר את איכות החיים שלך ויאפשר לבדוק מה טיב הציסטה שיש לך.
הניתוח די שכיח בקרב מרכזים המיועדים לטיפול באנדומטריוזיס. זה ניתוח מורכב אך בידיים טובות הוא בטוח. אפשר אך עדיף שלא לחזור על הניתוח במידת הצורך.
ישנה אפשרות של חזרת הציסטה בהמשך אך מטרת הניתוח היא לא רק הוצאת הציסטה אלא טיפול בכל אנדומטריוזיס הנמצא באגן. כשיש אנדומטריומה יש מעל ל-50% סיכוי שיש נגעים נוספים באגן. אם יש סימפטומים כמו שלך, הסיכוים עוד יותר גבוהים.
ההחלמה בבית היא אישית. בד"F לוקח עד שבוע להתאושש אך לפעמים מספיקים גם 2-3 ימים.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)