אנדומטריוזיס ומיגרנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס ומיגרנות
    מור
    15/11/2010

היי, אובחנתי לפני כחמש שנים כחולת אנדומטריוזיס בדרגה קלה, בוצעה לי לפרסקופיה עם הוצאת צ'יסטה מהשחלה, מאז אני מטופלת בגלולות בצורה רציפה, שנתיים מאז לקיחת הגלולות החלו אצלי מיגרנות איומות שמטופלות אף הן בצורה של כדורים על בסיס יומיומי. ניסיתי מגוון של גלולות, המינון הנמוך לא החזיק אצלי מעמד והיו דימומים (הרמונט למשל) וגלולות כמו בלארה, יסמין ויאז, מחריפות את המיגרנה. האם ניתן לקבל המלצה על גלולות שלא נוטות לעשות מיגרנות, האם יש טיפול חלופי שלא מזיק? יש לציין שאני בת 29 , רווקה , מעולם לא הייתי בהריון.. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס ומיגרנות

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס ומיגרנות - תגובה

ד''ר ירון חמני
    15/11/2010

שלום מור

בדרך כלל הגורם למיגרנות הוא הטיפול באסטרוגן שנמצא בגלולה. כדאי לשקול עם רופא הנשים שלך טיפול בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד כגון סרזט או מיקרולוט. כמו כן ניתן לתת טיפול בזריקה תוך שרירית אחת ל-3 חודשים שנקראת דפו-פרוורה. יש מאמרים שתומכים בטיפולים הללו כטיפול באנדומטריוזיס. החסרון העיקרי הוא אפשרות לדימום לא סדיר

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי אמילי לי זה היה עם מעט תופעות

ILA
    25/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו