מה זה adenomyosis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה adenomyosis
    ריקי
    16/11/2010

אני בת 42 קיבלתי מחזור שהתחזק עם כאבים.
    אני כבר חודש וחצי כך, הייתי אצל רופאה שעשתה לי בדיקה וגינאלית ואמרה שהיא רואה צ'יסטות גדולות ונתנה לי כדורי הורמונים לשבוע. וכשחזרתי אליה עם כאבים היא נתנה לי זריקת אנטיביוטיקה וכדורי אנטיביוטיקה לקחת.
    למחרת היום הרגשתי טוב והדימום אף נחלש מאוד. אך יום אחרי זה שוב התחילו הכאבים חזקים יותר מלוווים בדימום חזק .
    הלכתי לרופא אחר אשר בבדיקה ואגינאלית לא ראה את הצ'יסטות בכלל.
    אציין שכבר יומיים אין לי דימום חזק כפי שהיה. אך הכאבים חזקים מאוד.
    הרופא אמר שיש לי adenomyosis .
    אין לי מושג מה לעשות . אני חושבת שללכת לרופא אחר שיבדוק ויגיד האם יש צ'יסטות או לא.
    ושאלתי היא
    האם יכול להיות מצב שצ'יסטה מתמוססת מעצמה ולכן היה לי דימום מוגבר? ואם לא אז היכן הן?.

אודה לך מאוד באם תוכל לעזור לי להבין מה לעשות ואילו בדיקות אני אמורה לעשות על מנת לדעת מה באמת קורה לי.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה adenomyosis

הוספת תגובה

• מה זה adenomyosis - תגובה

ד''ר ירון חמני
    17/11/2010

שלום ריקי

אנדומטריוזיס הוא מצב בו ישנה רקמת אנדומטריוזיס בשריר הרחם כלומר רירית רחם נמצאת בתוך קיר הרחם ולא במקום שבו היא אמורה להיות. זהו מצב שקשור בכאבים ורגישות על הרחם ובדימום לא סדיר.
    זה עשוי להסביר את התלונות שלךאבל כמובן שצריך לבדוק אותך על מנת להגיע לאבחנה מהימנה.
    האבחנה הסופית של אדנומיוזיס היא בביופסיה אבל ניתן לקבל רמזים לכך מתלונות החולה, בדיקה גופנית ובדיקות הדמייה.
    לשאר שאלותיך:
    -ציסטה שחלתית יכולה להעלם מאליה. מצבים של ציסטה שחלתית או העלמות שלה עלולים לגרום לדימום לא סדיר
    -מיומה רחמית היא ממצא שכיח מאד ולא בהכרח קשור לתלונות. שוב, כדאי לבדוק היטב כדי לעזור לך לצאת מהמצב הלא נוח שנקלעת אליו

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובה מהירה

ריקי
    17/11/2010

תודה ד'ר
    אני בהחלט הולכת לבדוק איך אני מטפלת בבעיה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו