ציסטה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה
    שירן
    05/12/2007

שלום.
    אני בת 28 אמא לתינוק בן חצי שנה. התגלתה אצלי ציסטה בשחלה השמאלית בגודל 7 ס"מ והומלץ לי על ניתוח לפרוסקופיה.
    1. הציסטה בצד שמאל ויש לי כאבים דווקא בצד ימין- ב(בטן התחתונה ובגב). ייתכן וזה מקרין כאב?
    2. מהו משך ההחלמה עד לתיפקוד רגיל הכולל מאמץ גופני גבוה: ריצות, כפיפות בטן וכו' (במסגרת עבודתי אני נמצאת בפעילות גופנית מאומצת וספורטיבית)
    3. מהו הסיכוי להיותה של ציסטה גידול ממאיר?
    אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה

הוספת תגובה

• המשך

שירן
    05/12/2007

בבדיקת האולטרסאונד צויין כי הציסטה מלאה בנוזל- האם זה חיובי או שלילי?
    תודה לתשובתך ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה

ד''ר אבישלום שרון
    05/12/2007

שלום,

אם הכאבים אינם בצד של הציסטה, אז אפשרי באמת שמדובר בהקרנת הכאבים לצד השני, או שמא יש בעיה נוספת. בד"כ לאחר לפרוסקופיה, החזרה לפעילות היא לאחר שבוע. יותר מכך- ניתן לקבוע רק לאחר הניתוח אם היה גדול.
    הסיכוי לממאירות תלוי במשתנים רבים ולא רק בעצם נוכחות הציסטה. למשל, עובי הדופן של הציסטה, ציסטות בת, מחיצות, אופי הנוזל, ועוד.

בברכה, ד"ר שרון
    למרפאה: 048216999

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו