מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת ציסטותמלי06/12/2007
שלום רב!
יש לי כמה שאלות לגבי שאיבת ציסטות :
1- האם ניתן לשאוב ציסטות שוקולד?
2- מה גודל ציסטת השוקולד שניתן לשאוב? עד איזה גודל ההליך עדיין אפשרי?
3- איך מתבצעת השאיבה? ווגינלית? בהרדמה?
תודה רבה וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת ציסטה
ד''ר אבישלום שרון06/12/2007שלום,
אין הגיון בשאיבתנוזל מציסטת שוקולד וזה גם לא טריויאלי. הסיבה היא שמה שחשוב זה לא הנוזל בעיקר אלא הרקמה של הציסטה שיש להוציאה.
בברכה, ד" שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת ציסטות-המשך
מלי06/12/2007תודה על תשובתך.
הבעיה שאני כבר עברתי לפרוסקופיה אחת להסרת ציסטות שוקולד -אנדומטריוזיס -לפני 4 חודשים (הכל הוסר ונוקה). אבל אחרי 3 חודשים הציסטות הופיעו מחדש. אני רווקה וטרם ילדתי. ניתוחים רבים בשחלות למיטב הבנתי פוגעות בפוריות. שמעתי שיש אפשרות לשאוב את הציסטות כמו ששואבים ביציות בזמן IVF. אני יודעת ששאיבה היא לא פתרון סופי - אבל על מנת לשפר את סיכויי להרות בעתיד הייתי רוצה לשמוע על האופצייה של שאיבת ציסטות. אני מודעת לכך שבעתיד אצטרך לקלף את הרקמה שנותרה כשנשאב נוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת ציסטות
ד''ר אבישלום שרון06/12/2007שלום,
אם כך אז ראשית קיימת אפשרות לשאיבה כפי שציינת. מאידך, אין חובה לשאוב אותן גם לא לפני הריון, אלא אם כן הן "עושות בעיות" כמו כאבים. כמובן, התשובה היא כללית, ולגבי המקרה שלך יש לבצע דיון ספציפי והחלטה לפי הממצאים.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מלי06/12/2007תודה רבה וסליחה שאני מציקה,
הייתי רוצה לדעת על הליך שאיבת הציסטה : איך זה נעשה? בהרדמה? והאם זה נעשה וגינלית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
ד''ר אבישלום שרון07/12/2007שלום, אין צורך בהרדמה. אפשרי דרך הנרתיק או דרך הבטן. ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)