עיכול וגניקולוגיה - אנדומטריזיוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכול וגניקולוגיה - אנדומטריזיוס?
    אסנת
    29/12/2010

אני סובלת מס' שנים מדלקות חוזרות במע' העיכול העליונה, לאחר ביצוע כל הבדיקות ע"י רופא גסטרו, הוא הציע לפנות לבדיקת רופא נשים, כי אולי יש קשר.
    הבסיס העיקרי להפניה זו היא הבחנה שלי שכנראה ההתקפים של הדלקות מתרחשים כשבוע לפני המחזור החודשי או בתחילתו.

הרופא ציין בפניי שם של מחלה שלא הכרתי - אנדומטריזיוס.

קראתי על זה קצת, לפי הסימפטומים נראה לי שזה לא זה, אבל החודש (אתמול) קיבלתי מחזור, שמלווה בהתקף אולקוס חזק ביותר. במקביל יש לי כאבי מחזור מאד קשים, סחרחורות ודימום חזק. (ד"א, אני בת 39 ללא הריונות).

אני עדיין מנסה למצוא קשר בין שני הדברים, לדעתי יש פה איזושהי התערבות הורמונלית.

אני זקוקה לדעתכם והמלצתכם על רופא שזו מומחיותו. הרופא שלי הוא מומחה לפריון (במקרה), יכול להיות שהוא יעזור?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיכול וגניקולוגיה - אנדומטריזיוס? - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    02/01/2011

שלום אסנת,
    לאנדומטריוזיס יכולות להיות התיצגויות שונות ומשונות. הרבה סימפטומים שמופייעם או מתגברים בזמן מחזור יכולים להיות קשורים. בהקשר של הקיבה, אופייני יותר בחילות בזמן הוסת. סביב הביוץ ולאחריו מופרשות רמות גבוהות של פרוגסטרון. מדובר בהורמון שיכול להרפות את השוער העליון של הקיבה ולגרום לרפלוקס של מיצי קיבה לכיוון הוסת וגירוי של האיזור. יכול להיות שזה ההסבר אצלך במיוחד שאת אומרת שקראת על הסימפטומים האופייניים ואין לך אותם. היתה מנסה גלולות במטרה למנוע ביוץ ולראות מה קורה. אפשר גם לנסות לקחת אותן ברצף עם הפסקה כל 3-4 חודשים.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו