מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים מאסיבייםמרב08/12/2007
שלום
אני אישה בגיל 40. בדופן הרחם שלי יש גידול FIBROID בגודל 5 ס"מ. לפי הרופאים הוא התחבר ע"י כלי דם לצלקת הניתוח הקיסרי שעברתי לפני 6 שנים. מאז ועד לפני 8 חודשים לא סבלתי מהשרירן. לפני 8 חודשים עברתי הפלת גרידא. היה דימום מסיבי בעקבות ההפלה. מאז ועד היום אני סובלת מדימומים רנדומליים, ללא התראה מוקדמת. הדימומים נמשכים עד ל15 דקות ברציפות וכמעט כולם מסתיימים בהובלת חירום (אמבולנס) לחדר המיון. בפעם האחרונה אף נזקקתי ל6 מנות דם כדי להתאושש. בדקתי אפשרות לעבור ניקוז של הגידול אך התבשרתי שבעקבות כלי הדם הרבים הכרוכים סביב הגידול הסיכון לדימום פנימי הוא גבוה והרופא המטפל הפנה אותי לבית חולים אחר. אני שוהה כרגע בארה"ב אורוגון. באותה נשימה התבשרתי גם שכריתת הרחם מסוכנת אף היא. יש טיפול חדשני שמשלב גלי אולטרה-סאונד עם MRI כדי להרוס את רקמת תא הגידול אך ממה שהבנתי הדבר נועד לנשים שעברו את גיל הפוריות. ברצוני לשמור על הרחם ועל נשיותי.
האם התופעה מוכרת (כלי דם סביב הגידול)? האם יש פתרון להוצאת הגידול ללא סיכון חיים? איכות החיים פגעמה לחלוטין ואין דרך להמשיך כך. כרגע אני מטופלת בהורמונים (כדורים למניעת הריון) כדי להפחית או לנסות לשלוט בדימום. השליטה היא חלקית בלבד. יש דימום ויש גושים קרושים של דם. האם גלולות אלה עלולים להגביר את קצב גידול השרירן?
HELP. זה מפחיד מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים מסיביים
ד''ר אבישלום שרון08/12/2007שלום,
הטיפול בגלי אולטראסאונד נועד להקטין דימום שנובע מהמיומה עצמה. אם מדובר בכלי דם סביבה אז זה לא יעזור.
מכיוון שדימום הוא לכשלעצמו מסוכן, ומכיוון שמדובר באירועי דימום מסיבי חוזרים, יש מקום להתערבות כירורגית.
בכל דבר יש סיכון, אך לדעתי זה לא אומר שלא ניתן לנתח. לכן אנחנו כאן. איאפשר להשאיר אותך במצב כזה.
גם אם תחליטי לחכות, ניראה לי שבסופו של עניין, תמצאי את עצמך בחדר ניתוח, ועדיף לבצע זאת בצורה מתוכננת ולא בניתוח דחוף.
לגבי השמירה על הנשיות, היא תלויה בהשארת השחלות. בגילך, אין צורך להוציאן.
ולבסוף, שיקלי ביצוע ניתוח זה בלפרוסקופיה ולא בלפרוטומיה.
בברכה, ד"ר שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)