מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוד מודאגת- אבקש להתייחסותבת 2513/01/2011
יש לי בדרך כלל מחזורים סדירים בין 29 ל 34 יום, החודש יש איחור משמעותי (היום זה יום ה- 37 ועדיין אין- פרט לכאבי טרום מחזור אופייניים וקצת כאבים באגן התחתון (כנראה איפה שהשחלות)) ואני מאוד דואגת. אין חשש להיריון היות ואני לא מקיימת יחסים. ממה זה יכול לנבוע? האם זה יכול להעיד על בעיות פוריות? האם לפנות בהקדם לרופא נשים? האם זה יכול לנבוע מדאגות (החודש יש לי מלא דאגות, יותר מכל חודש אחר, אבל כפי שהבנתי גם אם איחור נובע מדאגות הווסת חייבת להופיע שבוע אחרי- ולי עדיין אין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מודאגת- אבקש להתייחסות - תגובה
ד''ר ירון חמני14/01/2011שלום למודאגת
התיאור שלך לא נשמע כבעיה שצריכה להדאיג אותך. אין באירוע אחד של חריגה ממחזור הוסת הסדיר כדע להעיד על בעיה פוריות ולא בהכרח יש קשר לדאגות שליוו אותך בחודש האחרון.
אפילו ציסטה קטנה באחת השחלות עלולה לגרום לאיחור בוסת. אפשר לפנות לרופא נשים, לא בדחיפות, ולהיבדק. יתכן שעד שהתור יגיע כבר הוסת תופיע.
כדאי יהיה לפנות לייעוץ אצל רפוא נשים אם אם השינויים בדפוס הוסת יתמידו גם בחודשים הבאים.
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מודאגת
בת 2514/01/2011אם יש ציסטה קטנה- מה זה אומר? צריך לנתח אותה?
לא ציינתי בהודעה המקורית שבאולטרסאונד דרך הבטן לפני כ- 5 שנים התגלו "זקיקים קטנים ומרובים"- מה שאומר שיש חשד לשחלות פוליציסטיות. היות ופרופיל ההורמונלי תקין והמחזור היה סדיר- האנדקרינולוג לא המליץ על שום טיפול ולא ייחס לזה חשיבות. בהנתן המידע הנוסף הזה האם לדעתך יש מקום לדאגה? לפי מה שקראתי שחלות פוליציסטיות גורמות לחוסר פוריות ואני מאוד מודאגת מכך שאתקשה להיכנס להיריון בעתיד.
תודה,
ממני המודאגת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מודאגת - תגובה
ד''ר ירון חמני14/01/2011שלום לעדיין מודאגת
ציסטה כפי תשוארה אינה מחייבת ניתוח להסרתה אלא חולפת מאליה.
תיארתי לעצמי שיש לך שחלות פוליציסטיות על פי התיאור הראשוני. יחד עם זאת דפוס הוסת שלך מרמז דווקא על ביוצים לא מאד סדירים ולא על אי ביוץ. ניתן בנקל לבדוק זאת באמצעות US ובדיקות הורמונליות. נראה לי שבשורה התחתונה לא תהיה לך בעיית פוריות ואם תהיה, מדובר בבעיה קלה מאד.
בכל מקרה, האירוע של החודש האחרון לא צריך לגרום לך מתח רב כל כך וכדאי לעקוב בחודשים הבאים אחר תדירות הוסת ולפנות לרופא על מנת להשלים בירור מסודר ולא דחוף
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדה על התגובה המהירה
בת 2514/01/2011יש עוד סוגייה שהיא יותר פסיכולוגית מרפואית (ובגלל זה נגרם לי מתח רב ומועקה). בדרך כלל הנשים שמאובחנות בשחלות פוליציסטיות הן נשואות שמנסות להיכנס להיריון- ואז לבעל ולאישה עצמה יותר קל וטבעי לקבל את הגזירה ולהתחיל בטיפולים. אבל מה קורה כשזה מתגלה אצל בחורה שעדיין לא נשואה? יש לי חבר רציני כבר למעלה מחצי שנה- איך בדיוק אני אספר לו שיש לי שחלות בעלות מבנה פוליציסטי בצורה האובייקטיבית ביותר- מבלי להגזים ולגרום לו לחשוב שלא אוכל ללדת ילדים בעתיד? האם הבעייה הזו היא גנטית? האם לפוליציסטית יש יותר סיכונים בהיריון מלאישה רגילה או שמרגע שיש היריון שתיהן שוות בסיכויים ללדת עולל בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)