אנדורמטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדורמטריוזיס
    דפנה
    24/01/2011

שלום ,
    בת 36 כיום , לפני כ-15 שנים נותחתי להוצאת ציסטה בגודל 6 ס"מ משחלה ימנית +שיחזור , והיו הדבקויות , פתחו את הבטן בניתוח שכאב מאוד , והסתבך לזיהום שהצריך עוד פעם פתיחת בטן , גלולות במשך שנה רצוף . מאז היה לי שקט כמעט 10 שנים .
    לפני כשלוש שנים חזרה ציסטה בשחלה ימנית , ובשנה האחרונה החלו סימפוטומים מפחידים כגון : סחרחורות , התעלפויות , הקאות , בחילות , התכווציות קשות במעיים , שלפוחית רגיזה . בבדיקה אצל ד"ר סוריאנו בשבוע האחרון נתגלתה ציסטה מצד ימין של 8 ס"מ , ומשמאל 4 ס"מ . הוא טוען שהמצב חמור בדרגה הכי גבוה של האנדו , גם ברקטום יש . אני מנסה להרות , והבנתי ממנו שהבציות כנראה לא אכותיות . לדעתו ניתוח יהיה מאוד מסובך , ויכול לשפר את איכות הבציות להריון . הוא הציע אף זריקת גיל מ עבר , ולאחר מכן לקיחת הורמונים ושאיבת בציות , אך ההורמונים מגבירים את האנדוטריוזיס . אני נואשת ונעזרת כרגע בטיפול סיני, דיקור +צמחים שעזר לי לכאבים אך לא לפוריות .
    אנא עזרו לי , אני רוצה להיות אמא , בריאה , ונטולת כאבי תופת .
    האם ניתן רק להוציא את הציסטה ללא התערבות כרוגית וניקוי כללי ? ללא פתיחת בטן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדורמטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדורמטריוזיס - תגובה

ד''ר ירון חמני
    24/01/2011

שלום דפנה

יהיה קשה לייעץ למקרה מורכב כמו שלך מבלי להכיר את כל הפרטים מקרוב. ובכל זאת אפרט מספר נקודות:
    1. העובדה שעברת עברת ניתוח פתוח אינה בהכרח אומרת שתיאלצי לעבור ניתוח כזה שוב אלא יתכן שיהיה שאפשר להשלים את הניותח בלפרוסקופיה. עם התקדמות הטכנולוגיה והכישורים הכירורגים ובעיקר התמקצעות של רופאים ייעודים בתחום ניתן לבצע היום גם ניתוחים מאד מורכבים בלפרוסקופיה. ברור שבמקרה כשלך הסיכוי למעבר לפתיחת בטן גדול מהרגיל
    2. אם תבחרי בניתוח הוא יהיה ארוך ומורכב. קרוב לודאי שהוצאת הציסטה השחלתית לכשעצמה לא תספיק ויהיה צורך לסלק את כל מוקדי האנדומטריוזיס מהאגן.
    3. העובדה שאת מתמודדת עם הכאב באמצעות טיפול אלטרנטיבי עשויה לכוון אותך לכיוון טיפול הורמונלי עם אגוניסט GNRH(זריקה שתשרה מצב של גיל המעבר) וטיפול הורמונלי ליצירת זקיקים בשחלות בטיפול הפריית מבחנה. בדרך זו יש לך סיכוי להרות. כמו כן ניתן יהיה ללמוד על טיב הביציות שהשחלות שלך מייצרות באגן המלא אנדומטריוזיס. במידה ותהיה החמרה בכאב או איכות הביציות ו/או ההפריה תהיה ירודה ניתן יהיה שוב לשקול ניתוח.
    4. בעזרת מומחה לפוריות ניתן לשקול טיפול עם מינימום גירוי שחלתי ואולי במצבים מאד מסויימים מחזור טבעי ללא הורמונים

בהצלחה רבה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דפנה
    25/01/2011

תודה רבה לך על המענה המהיר , כיצד אפשר לקבוע תור אצלך ? אני שייכת לקופת חולים מכבי , והאם אתה עושה ניתוחים פרטיים ?

האם אתה מכיר מומחה לפוריות פרט לדר" סוריאנו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו