מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדו???לי07/02/2011
שלום,
אני בת 25.
נוטלת גלולות מגיל 18 לתקופות.
קיבלתי מחזור בגיל 13 שהיה יחסית סדיר עם כאבי מחזור שנדרשו כדור על מנת להקל על הכאב היה מדובר בכאב מחזור לא חריג לדעתי.
לתקופות לאורך השנים בהם נטלת גלולות הייתי מתלוננת על דמם לא סדיר במהלך החודש והרופאים טענו כי מדובר בבעיה הורמונאלית.
לפנ שלוש שנים הפסקתי ליטול גלולות ולא קיבלתי ווסת כשלושה חודשים ואז התגלתה אצלי ציסטה בשחלה בגדול 20 מ"מ .
קיבלתי כדור לקבלת מחזור והציסטה נסוגה מעצמה.
לאחר המקרה חזרתי ליטול גלולות עד לפני 3 חודשים.
בשמונת החודשים האחרונים סבלתי מדמם לא סדיר ממושך מחודש לחודש.
עברתי בדיקת פאפ,קולנוסקופיה,אוטלרסאונד שיצאו תקינות למעט שלאורך כל השנים טענו כי יש לי מראה שחלתי פוליציסי לא אופייני.
עברתי בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה מלבד פוליפ קטן שהרופא אמר שלא צריך לייחס חשיבות עבורו.
לאחר הנסיון לברר מדוע אני סובלת מדימום לא סדיר התגלה כי בבדיקת הדם שלי היה חוסר איזון הורמונאלי וקיבלתי ג'ל קרינון למשך חודשים בנסיון לסדר את ההורמונים.
אני בשלבים שאני מנסה להרות ומבינה כי השחלות הפוליציסטיות מקשות על העניין.
בנוסף.....
ביום שבת שעברה נתקפתי בכאב בגב התחתון ולאחר קיום יחסים ירד לי דם והיה לי כאב בבטן תחתונה וברקטום דקירות-כאב עוצר נשימה-לראשונה נתקלתי בתופעה זו.
ביום שני כבר קיבתי מחזור.
סיפרתי לרופא על המקרה ואמר אולי מדובר באנדומטריוזיס קל לא בטוח אך אמר כי בדיקת ההיסטרוסקופיה הראתה כי חלל הרחם,השחלות והחצורצרות נראו תקין
כך שגם אם מדובר בזה התופעה ברמה קלה.
אשמח לקבל חוות דעתך על המשך בירור/טיפול.
אני מאוד רוצה להרות ומאוד לחוצה מכך שלא אצליח עקב המצב.
באופן כללי חשוב לי לדעת האם נשים עם אנדו' מצליחות להרות???
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדו??? - תגובה
ד``ר יובל קאופמן08/02/2011שלום לי,
דימום או הפרשות חומות בין מחזורים יכול להיות סימפטום של אנדומטריוזיס. אני מבין שעברת בירור מקיף בנושא וטוב שכך. כתבת שעברת קולונוסקופיה, האם התכוונת לקולפוסקופיה? - זו בדיקה שמסתכלים בה בהגדלה על צוואר הרחם ולוקחים ביופסיות במידת הצורך. חשוב לבצע אותה בעיקר אם יש דימום לאחר יחסי מין.
ההתקף העז שהיה לך בהחלט יכול להתאים לאנדומטריוזיס. העובדה שעברת היסטרוסקופיה שנמצאה תקינה בהחלט לא נותנת אינפורמציה לגבי אנדומטריוזיס ובוודאי שלא לגבי חומרת המחלה. החומרה תלויה בסימפטום שיש לך ובממצאים שמתגלים בניתוח, בד"כ לפרוסקופיה.
אני מתרשם שאת עוקבת היטב אחר מהלך האירועים אצלך אך הצליחו לבלבל אותך לגבי המסקנות. מומלץ לגשת לבירור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדו
לי09/02/2011היי,
עברתי בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה.
עברתי אוטלרסאונד אצל מומחה לאולטרסאונד אגן קטן ואמר שהממצאים תקינים-טען שאם היה ממצאים של אנדו היה מצפה לראות אותם בבדיקה.
עברתי קולפוסקופיה הסתכלות על צוואר הרחם שיצא תקינה.
לגבי הכאבים-זו פעם ראשונה שעברתי התקף מסוג זה.
הדימום לאחר בדיקת ההיסטרוסקופיה ובדיקת הורמונים וקיבלתי טיפול בג'ל קרניון.
בגדול...
אני רוצה להכנס להריון שאלתי היא האם צריך לעעבור בדיקות מסוימות בגלל החשש לאנדו??
האם ניתן להכנס להריון עם אנדו?
אני חוששת שלא אצליח..
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדו - תגובה
ד``ר יובל קאופמן09/02/2011שלום לי,
ראשית אני שמח שהבדיקות שביצעת עד כה יצאו תקינות.
אין לי אפשרות להגיד לך בצורה ברורה אם יש או אין לך אנדומטריוזיס. בשביל צריך הערכה מסודרת כפי שכבר הצעתי.
אולטראסאונד לא שולל אנדומטריוזיס. הוא יכול רק לחזק את ההשערה במידה ויש ממצאים מתאימים.
היסטרוסקופיה נותנת אינפורמציה לגבי חלל הרחם בלבד. אין כל מידע ממה שציינת לגבי מצב החצוצרות שלך.
אנודמטריוזיס יכול להשפיע על הפוריות אם כי יש הרבה נשים שנכנסות להריון בקלות למרות האנדו. שוב, כדי לקבוע מה היסוכים שלך להרות ספונטנית צריך לבצע הערכה מסודרת, לשקול צילום רחם ואולי אפילו לפרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)