האם יש לי אנדומטריוזיס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי אנדומטריוזיס?
    אורית
    20/02/2011

שלום רב, מזה כחודש יש לי כאבים בצד ימין בגב העליון שהלכו והחמירו והתמקדו בבטן התחתונה. כמו כן יש לי סחרוחורות לעיתים קרובות וכאבים בעת יציאות בלבד (לא במתן שתן). לאחר ביצוע US וCT הודגם בשחלה הימנית תהליך ציסטי עם פלס בתוכו, טשטוש שומן ועיבוי צפק ללא יכולת להבחין בדימום, תהליך דלקתי או שיזור טפולה. יצויין כי בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין, אין לי חום ואין לי כאבים בעת קיום יחסי מין. הרופא שלי סבור כי מדובר ב-HCL. לפני יומיים קיבלתי מחזור, אך הכאבים עדיין שם. רציתי לדעת האם התסמינים שיש לי והממצא שהתגלה יכולים להעיד שאולי לא מדובר בHCL אלא באנדומטריוזיס? אודה לתגובתך.
    פרט נוסף: יצוין כי ילדתי לפני כחצי שנה את ילדי השני וכי מעולם לא סבלתי מכאבי מחזור קשים. כמו כן לאחר הלידה לא המשכתי לקחת גלולות למניעת הריון כיוון שיש לי המנגיומה בכבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי אנדומטריוזיס?

הוספת תגובה

• האם יש לי אנדומטריוזיס? - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    20/02/2011

שלום אורית,
    את מתארת אוסף של סימפטומים שיכולים להתאים לאנדומטריוזיס. הממצא שתואר באלטראסאונד בהחלט יכול להתאים לגופיף צהוב מדמם או בהתחלה של אנדומטריומה.
    הממצאים ב-US ו-CT לא ברורים. יכולים גם להתאים לתהליך דלקתי, בעיקר טשטוש שומן ועיבוי הצפק.
    בקיצור, קשה לי על רגל אחת לתת לך אבחנה. כדאי לשוחח ולהבדק ורק אז להגיע למסקנות והמלצות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו