אנדו' וטיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדו' וטיפולי פוריות
    גלי
    25/02/2011

שלום,
    אני בת 28, מאובחנת עם אנדומטריוזיס, 4 שנים אחרי לפרוסקופיה להוצאת אנדומטריומות משחלות. נמצאת 8 חודשים ללא דיכוי הורמונלי, והמוקדים צמחו מחדש. יש אנדומטריומה בגודל כ-5-6 ס"מ על שחלה ימנית, ומוקד מאחורי רחם צמוד לרקטום.צילום רחם וחצוצרות תקין (מעבר תקין והתפשטות תקינה של חומר ניגוד). אין כאבים ביום-יום אלא רק במחזור.
    החודש אני אמורה להזריק דקא 3.75 ולאחר דיכוי להתחיל גירוי הורמונלי - IVF.
    רציתי לשאול שאלה עקרונית : עקב המצב הגבולי של הציסטה, האם במצבי מומלץ יותר לעבור ניקוי בלפרוסקופיה לפני התחלת טיפולים או שכדאי לנסות כמה טיפולים לפני שהולכים לניתוח?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדו' וטיפולי פוריות

הוספת תגובה

• אנדו' וטיפולי פוריות - תגובה

ד''ר ירון חמני
    26/02/2011

שלום גלי

השאלה שאת שואלת מצויינת ומעסיקה מטופלות ורופאים/ות רבים. בארץ ישנה נטייה להפנות נשים עם אנדומטריוזיס ישירות לטיפולי IVF אלא אם כן הן סובלות מכאבים או שישנה בעיה טכנית לבצע דיקור בנוכחות ציסטה גדולה. הסיבה לכך נובעת מהזמינות הרבה של IVF בארץ ומחירו הנמוך למטופלת. מעבר לכך קיימת אמונה שזוהי הדרך הקצרה להשיג הריון וישנו חשש מסיבוך בטיפול הכירורגי.
    מאידך, הספרות הרפואית וגם הנוהג ברוב מדינות המערב הוא להפנות תחילה את המטופלות לטיפול ניתוחי להסרת נגעי האנדומטריוזס, לאפשר למטופלת להרות באופן עצמוני(ספונטני) ורק אלו שלא תהרנה מופנות לטיפול IVF. ההגיון הוא טיפול ישיר בבעיה הבסיסית, אפשרות להריון עצמוני, סיכוי גבוה להרות והימנעות מטיפול הורמונלי וסיבוכיו.
    קיימת גם נטיה לעליית שיעורי ההצלחה ב IVF לאחר טיפול ניתוחי באנדומטריוזיס אך זו עדיין לא הוכחה באופן מספק. בספרות הרפואית הגישה הזו עוד מועדפת בנשים בגיל מתחת ל-35.
    העמדה שלי היא שבגילך ובנוכחות אנדומטריומה ונגע נוסף ידוע כדאי לעבור ניתוח אצל מנתח מומחה לאנדומטריוזיס, נסיון להרות באופן ספונטני ורק אם לא תהרי לפנות לטיפולי IVF.

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו