דימום 8 חודשים לאחר התקנת מירנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום 8 חודשים לאחר התקנת מירנה
    שירן
    26/02/2011

שלום רב

אני בת 44 , לא עברתי לידות ועקב אנמיה ודימום חזק במחזור החליט הרופא שלי להתקין לי מירנה.
    כמו כן בבדיקות אולטרהסאונד התגלו 3 שרירנים קטנים קרוב לצוואר הרחם.

אני מקבלת מחזור אחת לחודש שאורכו כ 5 ימים אך לאורך כל החודש אני סובלת מדימומים בלתי פוסקים ( לא וסת ) .
    ידוע כי זו תופעת לוואי שקורת כחצי שנה מיום התקנת המירנה.
    עקב הדימום פניתי לרופא הנשים המטפל ,שנתן לי כדורים לההפסקת הדימום ואכן הדימום נפסק.
    בבדיקת האולטרהסאונד האחרונה התברר כי המיומות קטנו בגודלן.
    החודש שוב אני מדממת כ 26 יום ללא הפסקה.
    מה עושים במקרה זה ? האם המירנה איננה מתאימה לי וגורמת לי לדימומים ? האם כדאי להוציא אותה ?

יש לציין שאני במעקב כל 3 חודשים אצל רופא הנשים ועדיין הבעייה לא נפתרה.

אודה על תשובתכם

שירן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום 8 חודשים לאחר התקנת מירנה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    26/02/2011

שלום שירן

במצב שאת מתארת חשוב לבדוק היטב את כל הגורמים שעלולים לגרום לך דימום לא סדיר. יתכן וחלקם נבדקו. חשוב לבדוק את כל הבעיות האפשריות כגון: דימום הנובע מהשרירנים שלך, המצאות פוליפ ברירית, שינויים ברירית הרחם המאובחנים בביופסיה וכולי. אם בבירור תימצא הסיבה לדימום הרי שצריך לטפל בה ישירות. אם לא תימצא הסיבה לאחר בירור נכון של הדימום הרי שניוותר עם אבחנה של דימום לא פונקציונאלי הנובע מאי סדירות הורמונלית. במצב כזה מירנה היא אחד הטיפולים המקובלים. יחד עם זאת, אם לאחר 8 חודשים את עדיין מדממת באופן שמפריע לך הרי שצריך להחליט על דרך טיפול אחרת.

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו