מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום 8 חודשים לאחר התקנת מירנהשירן26/02/2011
שלום רב
אני בת 44 , לא עברתי לידות ועקב אנמיה ודימום חזק במחזור החליט הרופא שלי להתקין לי מירנה.
כמו כן בבדיקות אולטרהסאונד התגלו 3 שרירנים קטנים קרוב לצוואר הרחם.
אני מקבלת מחזור אחת לחודש שאורכו כ 5 ימים אך לאורך כל החודש אני סובלת מדימומים בלתי פוסקים ( לא וסת ) .
ידוע כי זו תופעת לוואי שקורת כחצי שנה מיום התקנת המירנה.
עקב הדימום פניתי לרופא הנשים המטפל ,שנתן לי כדורים לההפסקת הדימום ואכן הדימום נפסק.
בבדיקת האולטרהסאונד האחרונה התברר כי המיומות קטנו בגודלן.
החודש שוב אני מדממת כ 26 יום ללא הפסקה.
מה עושים במקרה זה ? האם המירנה איננה מתאימה לי וגורמת לי לדימומים ? האם כדאי להוציא אותה ?
יש לציין שאני במעקב כל 3 חודשים אצל רופא הנשים ועדיין הבעייה לא נפתרה.
אודה על תשובתכם
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום 8 חודשים לאחר התקנת מירנה - תגובה
ד''ר ירון חמני26/02/2011שלום שירן
במצב שאת מתארת חשוב לבדוק היטב את כל הגורמים שעלולים לגרום לך דימום לא סדיר. יתכן וחלקם נבדקו. חשוב לבדוק את כל הבעיות האפשריות כגון: דימום הנובע מהשרירנים שלך, המצאות פוליפ ברירית, שינויים ברירית הרחם המאובחנים בביופסיה וכולי. אם בבירור תימצא הסיבה לדימום הרי שצריך לטפל בה ישירות. אם לא תימצא הסיבה לאחר בירור נכון של הדימום הרי שניוותר עם אבחנה של דימום לא פונקציונאלי הנובע מאי סדירות הורמונלית. במצב כזה מירנה היא אחד הטיפולים המקובלים. יחד עם זאת, אם לאחר 8 חודשים את עדיין מדממת באופן שמפריע לך הרי שצריך להחליט על דרך טיפול אחרת.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)