מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתוח כריתת רחם ושחלותאסתר אדרעי02/03/2011
שלום
אני בת 54. היה לי סרטן השד לפני כשנתיים. כריתה חלקית והקרנות . עדיין פעילה הורמונלית .קיבלתי זריקות זולודקס והתחלתי בטפול טמוקסיפן. היו לי תופעות לוואי קשות מאד להורמונים ונאלצתי להפסיק אותם. לאחר מספר חודשים חזר לי המחזור ולפי הבדיקות ההורמונליות -אין סימנים לתחילת גיל המעבר. מכיוון שאני לא מטופלת תרופתית ,המליצו לי על נתוח לכריתת השחלות. יש לי רחם דדידלפי -שרירן מאד גדול [שנמצא במעקב שנים והפך להיות מסויד],וכלי אחת מלידה .אני מתכוונת לעבור נתוח כריתה בפתיחת בטן [מכיוון שעברתי שנח ניתוחים קיסריים-הדבקויות ..].
המנתח אמר שלפני הנתוח אאלץ לקחת זריקה לדלול דם וגם אחרי הנתוח -עקב ארוע טרומבוטי חד פעמי לאחר לידת בני לפני 21 שנים. אני חוששת מידמומים לאחר הנתוח.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח כריתת רחם ושחלות - תגובה
ד``ר יובל קאופמן02/03/2011שלום אסתר,
אם הבנתי נכון את אמורה לעברו כריתת שחלות בלבד. אם כן, קרוב לוודאי שלמרות האפשרות של הדבקויות בעקבות קיסריים קודמים, אפשר לנסות לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה. יש בכך הרבה יתרונות, במיוחד בהקשר של קרישיות יתר, מכיוון שההתאוששות והניידות אחרי לפרוסקופיה היא מהירה וטובה בהרבה.
לגבי מתן זריקות נוגדות קרישה - האם עברת אי פעם בירור של קרישיות יתר? בכל מקרה, בד"כ אם הניתוח מבוצע כהלכה אין בעיה לתת את הזריקות סביב הניתוח. שוב, אם הניתוח מבוצע בלפרוסקופיה את יכולה תוך שעות בודדות כבר לרדת מהמיטה ולהתנייד ולכן יתכן ותוכלי לוותר על הזריקות. צרי איתי קשר במייל אם את רוצה יותר פרטים.
בהצלחה,
ד"ר יובל קאופמן
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)