נתוח כריתת רחם ושחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתוח כריתת רחם ושחלות
    אסתר אדרעי
    02/03/2011

שלום
    אני בת 54. היה לי סרטן השד לפני כשנתיים. כריתה חלקית והקרנות . עדיין פעילה הורמונלית .קיבלתי זריקות זולודקס והתחלתי בטפול טמוקסיפן. היו לי תופעות לוואי קשות מאד להורמונים ונאלצתי להפסיק אותם. לאחר מספר חודשים חזר לי המחזור ולפי הבדיקות ההורמונליות -אין סימנים לתחילת גיל המעבר. מכיוון שאני לא מטופלת תרופתית ,המליצו לי על נתוח לכריתת השחלות. יש לי רחם דדידלפי -שרירן מאד גדול [שנמצא במעקב שנים והפך להיות מסויד],וכלי אחת מלידה .אני מתכוונת לעבור נתוח כריתה בפתיחת בטן [מכיוון שעברתי שנח ניתוחים קיסריים-הדבקויות ..].
    המנתח אמר שלפני הנתוח אאלץ לקחת זריקה לדלול דם וגם אחרי הנתוח -עקב ארוע טרומבוטי חד פעמי לאחר לידת בני לפני 21 שנים. אני חוששת מידמומים לאחר הנתוח.
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתוח כריתת רחם ושחלות

הוספת תגובה

• נתוח כריתת רחם ושחלות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    02/03/2011

שלום אסתר,
    אם הבנתי נכון את אמורה לעברו כריתת שחלות בלבד. אם כן, קרוב לוודאי שלמרות האפשרות של הדבקויות בעקבות קיסריים קודמים, אפשר לנסות לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה. יש בכך הרבה יתרונות, במיוחד בהקשר של קרישיות יתר, מכיוון שההתאוששות והניידות אחרי לפרוסקופיה היא מהירה וטובה בהרבה.
    לגבי מתן זריקות נוגדות קרישה - האם עברת אי פעם בירור של קרישיות יתר? בכל מקרה, בד"כ אם הניתוח מבוצע כהלכה אין בעיה לתת את הזריקות סביב הניתוח. שוב, אם הניתוח מבוצע בלפרוסקופיה את יכולה תוך שעות בודדות כבר לרדת מהמיטה ולהתנייד ולכן יתכן ותוכלי לוותר על הזריקות. צרי איתי קשר במייל אם את רוצה יותר פרטים.
    בהצלחה,
    ד"ר יובל קאופמן
    [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו