מיומקטומי בלאפרסקופי או פתיחת בטן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומקטומי בלאפרסקופי או פתיחת בטן?
    יפעת
    02/03/2011

מיומקטומי בלאפראסקופי לעומת פתיחת ב
    אא‏ (2.3.2011, 18:40)
    שלום רב,
    לאחר בירורים( סיטי, אולטרסאונד וכו...) של גוש בבטן נימצא אצלי שמדובר במיומה על גבעול בגודל 68*106 מ"מ.צואר רחם תקין ושחלות תקינות.
    הייתי אצל שני מומחים , האחד ממליץ:מכיון שאין תסמיניםממליץ על מצקב אולטרסאונד עוד 4 חודשים ובהתאם היתערבות.בכל מיקרה אם להוציא השרירן מכיון שגדול ומגיע עד הטבור ממליץ על הוצאתו בפתיחת בטן.
    השני ממליץ- על לאפארסקופי והוצאת השרירן.
    מבקשת לברר מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהללו?מה התופעות לאחר ניתוח מכל סוג?האם זה נכון שבלאפרסקופי יש חלילה סכנה שכש"מרססים"את המיומה יש סכנה של שאריות שייפלו באיזורים אחרים וייצמחו? איך אפשר למנוע את זה?
    אני בת 43+2 ללא תסמינים במחזור, חשתי בגוש בבטן וב"ה מדובר במיומה.
    אשמח לשמוע את דעתך- וכמה דחוף היתערבות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיומקטומי בלאפרסקופי או פתיחת בטן? - תגובה

ד''ר ירון חמני
    02/03/2011

שלום אא

שרירן הוא ממצא שכיח מאד. לכ-50% מהנשים בגילך יש שרירנים ברחם. בדרך כלל ההעדפה היא לא לנתח שרירן אסמפטומטי. למרות זאת, במקרה שלך לאור גילך הצעיר (כ-8-10 שנים עד לגיל המעבר) ולאור גודל הממצא המגיע עד לטבור ולאור העובדה שחשת את הממצא בבטן הרי שאני ממליץ על כריתת השרירן.
    התשובה לשאלה השניה קלה יותר. את הניתוח יש לבצע בלפרוסקופיה. במיוחד לאור העובדה שהשרירן על גבעול ולכן קל להוציאו. ללפרוסקופיה יתרונות רביל כגון פחות כאבים לאחר הניתוח, תקופת החלמה קצרה, שיבה מהירה לרוטינה, תוצאות קוסמטיות טובות יותר ועוד. החשש מפני זריעה של פירורי שרירן באגן הוא שניח ביותר ואין צורך להביאו בשיקולים.

בהצלחה, דר ירון חמני
    מחלקת נשים, הדסה הר הצופים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו