מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוםגלי14/03/2011
שלום רב,
אני בת 32 סובלת מאנדומטריוזיס כ-7 שנים ומטופלת באופן שמרני ע"י נטילת גלולות במשך 3 חודשים ברצף כאשר לאחר 3 חודשים אני עושה הפסקה ע"מ לקבל מחזור.
יש לציין שעפ"י בדיקות רופא שמומחה ומבין באנדו' אני נמצאת במצב טוב יחסית ועדיין יכולה להתנהל ללא ניתוח.
כרגע אני בתחילת החפיסה השלישית ונותרו לי עוד שבועיים לסיומה אך היום התחיל לי דימום , ממש דם אני מדגישה שזה ממש דימום מכיוון שבד"כ מה שקורה וגם זה לעיתים רחוקות שלקראת אמצע החבילה השלישית יש לי הפרשות חומות.
קצת נבהלתי מהדימום הזה כי איני יודעת אם זה מחזור כביכול או שזה נובע מצוואר הרחם.
חשוב לי לציין שלפני 5 חודשים הפנו אותי לקולופסקופיה עקב תשובת פאפ שהייתה: atypical squamous cell of undetermind significance
ascus-pap
האבחנה הייתה בקולופוסקופיה הייתה: " אקטרפיון עם תבניות של מטפלזיה קשקשית פעילה, מוקדים ארוזיביים עדינים מדממים קלות למגע
בשפה תחתונה.
תעלת צוואר הרחם בחלקה הניצפה תקינה, אין תבניות החשודות לדיספלזיה או לזיהום נגיפי,
בוצעה צריבה עם חנקת הכסף למוקדי הארוזיה." הרופא אמר שהבדיקה תקינה ולא לקח ביופסיה אלא ביקש לחזור על הבדיקה תוך כמה חודשים.
כרגע יש לי כאבי בטן תחתונה כמו של מחזור , לא חזקים+דימום כפי שציינתי. אני אמורה לחזור על בדיקת הפאפ במאי.
האם יש לי ממה לחשוש בקשר לצוואר הרחם או שהדימום קשור למחזור שלא יכול להתמהמה יותר (פשוט תמיד זה היה הפרשות חומות ולא דם ממש). אני מאוד חוששת שזה מצוואר הרחם .
אודה לכם באם תוכלו להשיב לשאלתי,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר יובל קאופמן17/03/2011שלום גלי,
כדי לתת לך תשובה מושכלת את צריכה להבדק לצורך הסתכלות על צוואר הרחם וביצוע אולטראסאונד. בהחלט יכול להיות שהדימום הוא מהצוואר או מהרחם. בשני המקרים קרוב לוודאי שאין סיבה לדאגה אך הטיפול יהיה שונה ולכן הבירור חשוב.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)