מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיס וIVFרינת15/03/2011
שלום שמי רינת
בת 34 , עברתי ניתוח לפרוסקופיה בתאריך 7.11.2010 בשל אנדומטריוזיס ,
ציסטה בגודל 10X15 ס"מ מצ"ב קובץ.
כיום הופניתי ל- IVF ואני מרגישה כאבים באיזור הרקטום. אלו כאבים שמעולם לא היו לי
אני לא יודעת האם הם קשורים לאנדומטיריוזיס או לא. לכן רציתי לדעת האם יש קשר כזה באמת.
שנית בניתוח הוסרו נגעים שהיו בחלל הבטן סמוך למעי אך לא על הרחם.
כאשר שאלתי את רופא הפוריות שלי הוא הסביר שאנדומטריוזיס אכן מקשה על כניסה להריון אך הדבר אפשרי.
שאלתי היא האם באמת קיים הסיכוי להרות בעזרת IVF או שכדאי לפנות לפונדקאות.
האם אנדו משפיע על איכות הביציות ,
וגם האם לאחר הדיכוי בדקא' אני אמורה לקבל מחזור , איך להתמודד עם הכאבים דקסמול לא משפיע עליי והבנתי שאדוויל איבופרופן וכיוב אסורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס וIVF - תגובה
ד``ר יובל קאופמן17/03/2011שלום רינת,
קשה לי להתרשם מהתמונות אבל כל הכבוד על היוזמה לצרף אותן.
כמובן שחסר לי מידע רב לגבי מהלך הניתוח והסימפטומים שיש לך. עם זאת, להערכתי, כפי שאני רואה לעיתים לא נדירות לצערי, הניתוח שעברת אינו ניתוח מלא לטיפול באנדומטריוזיס וזו כנראה הסיבה לסימפטומים שיש לך. ניתוח בגלל אנדומטריוזיס חייב להעשות על ידי מומחה אנדומטריוזיס שיודע איך לזהות ולהוציא בניתוח את כל הנגעים. יכול להיות שאת תצטרכי ניתוח נוסך לטיפול בסימפטומים ובבעיית הפוריות - חשוב שיעשה בידיים נכונות.
זה נכון שאנדומטריוזיס יכול להשפיע לרעה על פוריות. אחת המטרות של הניתוח היא הוצאת הנגעים באופן מלא מה שמאפשר לפעמים גם כניסה ספונטנית להריון. אני לא בטוח שאת חייבת טיפולי IVF. ברור שאין שום סיבה לחשוב עדיין על תרומת ביציות. לגבי פונדקאות, אין קשר בין הדברים, לא רלוונטי. נראה לי שאת מאוד מבולבלת ממצבך וצריכה יעוץ מדויק ונכון לגבי מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
רינת17/03/2011ד"ר יובל שלום ,
קראתי את תשובתך , לצערי אני יודעת שבלפקוסקופיה לא ניתן היה לטפל לגמרי באנדו' שלי. החצוצרות שתיהן קבורות בהידבקוית ולא ניתן היה לשחררן. אי לכך הופניתי ל -IVF. כך לפחות רשום בסיכום הניתוח שעברתי בנוסף אני יודעת בניתוח השתתף כירורג בשל היצמדות האנדו למעי. את הניתוח עברתי בבי"ח אסותא בחיפה.
הכאבים באיזור הרקטום החלו עם לקיחת ההרומונים של טיפולי הפוריות.
מכאן הסקתי שכניראה האנדו הוא הסיבה.
בכל מקרה כרגע אני בטיפולים הורמונליים לפני שאיבת ביציות ומה שהכי מפחידד אותי הוא כיצד להתמודד עם הכאבים של המחזור הצפוי להגיע היות וחלק מהכדורים אסור לי ליטול.
ובנוסף אשמח להגיע ליעוץ. אני אצור קשר ע"מ לדעת היכן אני עומדת מבחינת האנדו.
תודה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן17/03/2011שלום רינת
אשמח להפגש. כדאי שתביאי איתך מסמכים כמו דו"ח ניתוח, אולטראסאונדים קודמים וכו'. צרי עמי קשר במייל.
ד"ר יובל קאופמן
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)