נטילת גלולות ברצף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת גלולות ברצף
    טלי
    04/04/2011

שלום רב,

אני בת 35 מאובחנת כחולת אנדומטריוזיס בדרגה קשה מעל ל-10 שנים (אחרי ביצוע לפרוסקופיה שהתפתח להיסטרוסקופיה). אם לתאומים (תוצר IVF ).
    עם השנים התחלתי ליטול מס' חודשים ברצף גלולות "יסמין" בכדי שאוכל לתפקד. האם ניתן ליטול גלולות ברצף ומהו הזמן המקסימלי? האם בעקבות דימום שמופיע ("וכאילו כופה מחזור בכוח") במהלך תקופת נטילה ברצף, מחייב הפסקה (גם אם בבדיקה גניקולוגית הכל נמצא תקין).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת גלולות ברצף

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    04/04/2011

ברצוני לציין, שאחרי 4 חפיסות שנטלתי ברצף הופיע אצלי דימום קל עד כבד (וכאבי מחזור). התעלמתי ממנו (מתוך הקושי שבידיעה שאצטרך להתמודד עם הכאבים)והמשכתי לקחת גלולות. הדימום נעלם. האם זה תקין לנהוג כך?

נ.ב- אני נוטלת ברצף גלולות כבר כמה שנים אבל סביב 3 חפיסות ברצף לכל היותר. כרגע אני כבר בדילוג 6 חפיסות לערך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת גלולות ברצף - תגובה

ד''ר ירון חמני
    04/04/2011

שלום טלי

נטילת גלולות ברצף אינה בעייתית ואינה מסוכנת. ניתן להשתמש במספר חפיסות ללא הגבלה וללא חשש. בשימוש ממושך בגלולות מופיע דימום שנובע מההשפעה ההורמונלית הממושכת של הגלולות על רירית הרחם. אין בדימום זה כל סכנה. בדרך כלל עדיף להפסיק את הטיפול בגלולות למשך שבוע על מנת לפשר לרירית לדמם ואז לחדש את הנטילה. אם המשכת לקחת גלולות והדימום פסק אין בכך כל בעיה.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

טלי
    05/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו