מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש קשר בין אנדו להפלה מאוחרת?הילה13/04/2011
יש לי חשד שיש לי אנדו בגלל כאבי אגן וכאב מתחת לצלעות כרוניים אך נסבלים (כמו שריר תפוס ולחץ באגן) בעיקר לפני ביוץ ואחרי מחזור. הייתה לי דלקת אגן שגרמה לי נזק לחצוצרות וכנראה טראומה קלה לרירית הרחם (בלי תרופות היא 5.3 ולא תלת שכבתית). אני עוברת הפריות ובטיפול הרביעי נקלטו תאומים. לצערי איבדתי אותם בשבוע 18-19 בלידה מוקדמת. רציתי לדעת, במידה ואכן יש לי אנדו, האם זה יכול היה לגרום ללידה המוקדמת (פתיחה וירידת מים)? האם כשיש אנדו צריך מעקב מיוחד בהריון? מה בדיוק צריך לבדוק? (אני גרה בארה"ב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין אנדו להפלה מאוחרת? - תגובה
ד``ר יובל קאופמן13/04/2011שלום הילה,
ראשית, הסימפטומים שאת מתארת יכולים להתאים לאנדו, לתופעות הקשורות בדלקת האגנית שהיתה לך או מקור אחר. האם ע\עשו אי פעם אבחנה בניתוח?
לגבי הקשר בין אנדו ומהלך הריון - יש לאחרונה פרסומים שמדברים על כך שמעבר לבעיה להכנס להריון יש אולי יותר קושי בשמירת ההריון. יש יותר דיווחים על לידות מוקדמות, עוברים קטנים וסיכוי לניתוח קיסרי. עם זאת, הדיווחים אינם מבוססים דיים ולכן המסקנות בערבון מוגבל. לכן, אין המלצות מיוחדות מבחינת מעקב הריון. לא ידוע על קשר בין אנדו לאי ספיקה צווארית והפלה מאוחרת כפי שאת מתארת. במצבך צריך מן הסתם מעקב הריון יותר צמוד וכן לשקול תפירה של צוואר הרחם סביב שבוע 13
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב הריון ותפר
הילה14/04/2011לא עשיתי אבחנה בניתוח. אני מעדיפה לא לעשות כרגע ניתוח כי איכות החיים שלי לא נפגעה וכמו שאמרת לא בטוח שיש לי אנדו... כרגע אני מתמקדת בטיפולים ואולי בהמשך אעשה לפרוסקופיה.
לגבי התפר, אני מפחדת לעשות, גם בגלל שיכול להגרם זיהום וגם בגלל הסיכון במידה ויש צירים מאוד מוקדמים. בהריון הקודם התחילו לי התקשויות מרובות בבטן בשבוע 16 ובלילה לפני ההפלה, היו לי כאבים חזקים בבטן. נראה לי שהיו לי צירים שגרמו לפתיחה ולכן לא בטוח שזה היה מקרה של אי ספיקת צוואר (הרופאים לא ידעו להגיד לי בוודאות). במקרה כזה כדאי לעשות תפר? אם יהיו לי שוב צירים מוקדמים שלא יכולו לזהות במוניטור אני מפחדת שצוואר הרחם ייקרע. האם זה אפשרי אם יש צירים החל משבוע 16?
הייתי פה (בארה"ב) אצל מומחית למניעת לידות מוקדמות והיא אמרה שבהריון הבא לא צריך לעשות שום מעקב וגם לא תפר כי לדעתה ההפלה קרתה רק בגלל שזה היה הריון תאומים. אך מכיוון שלא ניתן לדעת בוודאות שזו הסיבה אני מאוד חוששת.
איזה מעקב כדאי לי לבקש? מעקב אחר אורך צוואר הרחם? מאיזה שבוע? כל כמה זמן?
אחר מה עוד כדאי לעקוב?
המון המון תודה על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב הריון ותפר - תגובה
ד``ר יובל קאופמן14/04/2011שוב שלום,
אכן קשה לקבוע מה קדם למה וגרם להפלה המאוחרת אצלך. הריון תאומים בפני עצמו הוא לדעתי לא סיבה מספקת להפלה מאוחרת. אם היו התכווצויות אז לא בטוח שצריך תפר צווארי. אם בכל זאת את עושה תפר, לא צריך לחשוש מקרע של הצוואר מכיוון שברגע שמתחילים צירים אפשר להוציא את התפר.
אני ממליץ על מעקב יותר אינטנסיבי ממעקב הריון רגיל עם מעקב אחר אורך צוואר החל מהסקירה הראשונה. לגבי תפר צווארי, יתכן ואפשר להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)