פוליפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפים
    נלי
    14/04/2011

שלום רב,

עברתי גרידה של רירית רחם לשלול הופעת תאים טרום סרטניים שהופיעו לי בפוליפים שהוסרו לפני שבועיים.

עד להגעת התשובה הרופא רשם לי מגייס- במינון 160.

האם אוכל להמתין עם המגייס עד לתוצאות הגרידה או שחשוב להתחיל כעת?
    אני חוששת מהתרופה הזו.

במידה ואתחיל לקחת, האם אוכל להפסיק מיידית כשיגיעו תוצאות הגרידה? וכמה זמן לאחר סיום השימוש בתרופה (בהנחה שהכל תקין) זו אוכל שוב לנסות להיכנס להריון?

האם יתכן ותרופות הורמונליות גרמו להופעת הפוליפים?
    האם אהיה מוגבלת בהמשך מבחינה תרופתית בטיפולי הפוריות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים

הוספת תגובה

• פוליפים - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    14/04/2011

שלום נלי,
    חסרה לי מעט אינפורמציה. אם עני מבין נכון היו לך פוליפים רחמיים שהוצאו ובתשובה פתולוגית התקבלה תשובה של היפרפלזיה של ריירת הרחם - מצב טרום ממאיר שניתן לטפל בו בפרוגסטרון (MEGACE). אין סיבה לדחות את תחילת הטיפול ומאידך אין סכנה לחכות כמה ימים - זה לא משנה.
    דיברת על תרופות הורמונליות שקיבלת - איזה? הורמונים שונים גורמים לתופעות שונות. בכל אופן, אם מדובר בגלולות, הן לא מעלות סיכון להיפרפלזיה.
    לאחר סיום טיפול ב-MEGACE צריך לחזור על דגימה של רירית הרחם ורק אם היא תקינה אפשר להתחיל טיפולי פוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו