מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסיפור שלי ואולי הקשר לאנדומטריוזיסגילי19/04/2011
לפני 8 חודשים התחילו לי כאבים בשחלה הימינית, כאבים שהקרינו על הרגל. כאבים לא נעימים מצאתי את עצמי דופקת עם היד על השחלה בצד ימין שהכאבים יעברו, חשוב לי לציין שהכאבים היו לא נעימים אבל לא בסדר גודל של כאבי תופת.
רצתי מרופא לרופא עשיתי מיפוי עצמות, בדיקות ואגינליות, אולטראסאונד בטן בהתחלה חשבו שיש לי בקע, אבל שללו את זה. בדיקות דם בסדר.הכאבים באו והלכו במשך חודשיים. ואז הגיע שקט של 3-5 חודשים, ועכשיו שוב חזרו הכאבים אבל רק ליום- יומיים ואני שלושה ימים לפני מחזור. אגב, בחודשיים האחרונים בזמן מחזור היו לי דימומים חזקים בטירוף!
האם מה שאני מתארת יכול להיות קשור לאנדו?
אנחנו מתחילים לעבוד על להיכנס להריון האם האנדו גם בצורתו הקלה יכול להפריע להריון?
מה עושים? איך מתקדמים מכאן? איך עוד אפשר לאבחן אנדו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיפור שלי ואולי הקשר לאנדומטריוזיס - תגובה
ד``ר יובל קאופמן19/04/2011שלום גילי,
מהתיאור שלך קשה להגיע לאבחנה. יש צורך בשאלות נוספות ובבדיקה גניקולוגית + אולטראסאונד וגינלי מכוון. עם זאת, הכאב שאת מתארת בהחלט יוכל להתאים לאנדומטריוזיס. גם המחזור עם דימום מוגבר יכול להיות קשור. לגבי הקשר בין אנדו להריון - ידוע שיש קשר מהשפעה על רמת הביציות, יכולת ההפריה של הביצית, מעבר בחצוצרות והשרשה של העובר. אין מתאם טוב בין דרגת האנדו לפוריות. בד"כ צריך קודם כל לנסות ולראות. אבחנה ודאית של אנדו נעשת אך ורק בניתוח בו לוקחים ביופסות אבל אפשר להגיע לאבחנה בסבירות די גבוה גם ללא ניתוח לפעמים.
בקיצור, שווה לברר את האפשרות של אנדו אצלך בצורה מעמיקה יותר ואז להמליץ על טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)