התאמת גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאמת גלולות
    סיון
    20/04/2011

שלום,

עד גיל 30 לקחתי גלולות מסוגים שונים (גינרה, מליאן ודיאנה)

ללא בעיות. בגיל 30 הפסקתי.

בגיל 36 במהלך נסיונות להרות וגילוי אנדומטריוזיס לקחתי 2 חב' יסמין ברצף עם המון תופעות לוואי אבל ללא הכתמות . אחרי הלידה, לקחתי ברצף 4 חב' פמינט עם דימום חלש תמידי שהתחזק למחזור. הפסקתי 3 ח' חזרתי לנסות גלולות גינרה ושוב המחזור לא מפסיק לגמרי ואני עוד בחבילה הראשונה. ללא גלולות אין לי הכתמות בין המחזורים והמחזורים נפסקים אחרי 4 ימים מקסימום.

למה עם גלולות המחזור לא נפסק? ואיך אפשר לדעת איזה גלולה מתאימה למצב הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאמת גלולות

הוספת תגובה

• התאמת גלולות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    22/04/2011

שלום סיון,
    באופן עקרוני, אין גלולה אחת טובה יותר מהאחרות מבחינת תופעות לוואי. גלולות עם המינון הנמוך ביותר כמו מינס ידועות כגורמות להחתמות בין מחזורים. שאר הגלולות גם יכולות לעשות את זה במיוחד בחודשיםפ הראשונים לשימוש. לכן, צריך בד"כ לחרוק שיניים ולמשוך כמה חודשים לפני שמחליטים שהגלולוה לא מתאימה לך.
    אם בכל זאת לא תסתדרי עם הגלולות את יכולה לנסות גלולות מסוג BELARA שהן פחות פופלריות אך אני מוצא שעובדות טוב אצל נשים עם אנדומטיוזיס.
    באופן כללי אפשר לשקול שימוש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה שהוא יעיל כאמתצעי מניעה, מונע דימומים חזקים בזמן הוסת וטוב לאנדומטריוזיס. ככלל, לא מזיק לעבור להתקן תוך רחמי מעל גיל 35 מכיוון שעם הגיל הסיכון של קרישיות יתר עם שימוש בגלולות הולך ועולה.
    בהצלחה
    ד"ר יובל קאופמן
    [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להבהרה

סיון
    22/04/2011

שבת שלום,
    אשמח להבהרה בנוגע לתשובתך
    ילדתי את הבכור שלי בגיל 37 .
    אחרי הלידה לקחתי 4 חפיסות פמינט ודיממתי כל הזמן עד למחזור מלא ואז הפסקתי
    ל-3 ח' עד ה-IVF.
    אחרי הIVF שלא הצליח לוקחת גינרה אבל גם יש הכתמות.
    בלי גלולות יש לי מחזור סדיר , דימום 4 ימים, ללא הכתמות עד המחזור הבא.
    עם גלולות (ברצף וגם על בסיס חודשי) אני לא נקייה...
    זה אומר שגלולות לא מתאימות לי? או שלא מצאתי את הגלולה המתאימה?
    וברגע שאחליט שאין יותר טיפולי IVF, בהתחשב בגילי, מה עושים עם המחזור שאני לא אמורה בעיקרון לקבל? הרי התקן לא מונע מחזור....

ותודה על תשובתך המפורטת והמהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להבהרה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    24/04/2011

שוב שלום,
    ראשית, לא ציינת שאת מעוניינת בטיפולי IVF. זה כמובן מוריד את האפשרות של התקן תוך רחמי בשלב זה. לגבי התקן ומחזור - התקן מסוג מרינה מפרגיש בקצב איטי פרוגסטרון שגורם לתאי רירית הרחם להיות בלתי פעילים. בעקבות זאת אצל כ-90% מהנשים יש ירידה בדימום הוסתי ואצל חלק מהנשים לא יהיה מחזור בכלל. מירנה טובה גם טכיפול לאנדומטריוזיס.
    לגבי גלולות - בחודשים הראשונים לשימוש ובלקיחה ברצף דימום בין וסתי הוא שכיח. טיפול בגלולות ברצף טוב לאנדומטריוזיס כי הוא מונע תופעות המופיעות במחזור. מצד שני, מלווה ביותר דימום בין וסתי.
    אם את לוקחת גלולות עם הפסקה כמקובל של שבוע צריך לחכות 2-3 חודשים ולראות אם הדימום הבין וסתי חולף, ברוב המקרים הוא יחלוף. במידה ולא, ניתן לנסות גלולות אחרות כמו הבלרה שהמלצתי לך. בכל מקרה לא כדאי לנסות את הגלולות עם המינון הנמוך של אסטרוגן כמו מינס כי הן ידועות כגורמות ליותר דימום בין וסתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו