מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהדנה27/04/2011
היי, יש לי שאלה.
אני בת 31.
יש לי אנדומטריוזיס קשה ואדנומיוזיס.
בגלל קרישיות יתר אני מטופלת מזה כשנה וחצי בלוקרין.
לפני כחודשיים וחצי קיבלתי שוב לוקרין 11.25 ואחרי 7 שבועות קיבלתי מחזור עם כאבים והוחלט לתת לי שוב לוקרין חצי זריקה של 11.25.
יש לי בעיה של אצירת שתן ואני מצנטרת את עצמי כשמידי פעם מוכנס קטטר ל 10 ימים בשל דלקות שתן חוזרות בציסטוסקופיה ממצא טבעתי סביב השלפוחית ייתכן אנדומטריוזיס. יש לי אורודינמיקה וציסטוגרפיה בתחילת החודש.
בביקור אצל גסטרו, עקב כאבים וחלץ בפי הטבעת בזמן ווסת וכן מידי פעם דימום קל ואנמיה הוא בדק אותי רקטאלית ווגינאלית והתרשם מאפשרות של הידבקויות במעי.
the rectal exanination and the vag examination showa a pain and poss an adherence in the posterior fornix.
הוא הפנה אותי לביצוע US רקטאלי, חוקן בריום וכן בדיקת סיגמואנדוסקופיה.
מאוד אשמח לדעת מכיוון שלא שמתי לב שהוא הפנה אותי גם לאולטראסאונד וגם לסגמו. מה ההבדל בין הבדיקות, מדוע צריך את שתיהן??? והאם ניתן לראות ככה מעורבות של אנדו במעי???
אני אמורה לעבור ניתוח להוצאת רחם ושחלות בשל המצב ולאור העובדה כי אין לי יכולת לקחת גלולות, וכן בשל מצב קרישיות היתר שלי (אחרי PE, ו TIA חולף) לא ככ רוצים להרבות בניתוחים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר ירון חמני30/04/2011שלום דנה
המקרה שלך נשמע בהחלט מורכב. לא היה ברור לי מהשאלה אם כבר עברת ניתוח.
לגבי השאלה הספציפית שלך. US רקטלי מזהה את דופן המעי ועשוי לגלות ממצא הלוחץ על המעי או נמצא בדופן. הסיגמואידוסקופיה תזהה בהסתכלות ישירה ממצאים חסימתיים של חלל המעי או פגיעה ברירית המעי.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

