ניתוח להוצאת רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להוצאת רחם
    קייאן
    30/04/2011

שלום,אני סובלת מאנדומטריוזיס לפני 3 שנים, עברתי לפרסקופיה ולפני שבוע קיבלתי את הזריקה הראשונה של לוקרין ( ללא הטבה) אני שוקלת ניתוח להוצאת רחם.
    איני מקבלת מחזור כבר שנה בגלל התקן מירנה אבל ההתקן אינו מונע ביוץ , הכאבים אצלי מתרכזים בשחלות בעיקר, באגן, בטן תחתונה ועכישו גם מעי ושלפוחית שתן, אברי המין ופי הטבעת. שאלתי היא האם ניתוח להוצאת רחם יפסיק את הכאבים המטורפים האלה או שצריך גם להוציא את השחלות? הבנתי שלא טוב לאישה להוציא את השחלות.האם יש סיכוי שללא רחם השחלות ימשיכו לתפקד כרגיל וימשיך להיות לי עודף פעילות הורמונלית?
    תודה קאיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת רחם

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת רחם - תגובה

ד''ר ירון חמני
    30/04/2011

שלום קייאן

הניתוח המועדף באנדומטריוזיס הוא כריתת הנגעים ושימור הרחם והשחלות. במצבים מסויימים יש העדפה לבצע כריתת רחם ושחלות. כריתת רחם תועיל רק במקרה שהכאב נובע מאדנומיוזיס (כלומר רירית רחם בדופן שריר הרחם). במצבך, בשל השארת השחלות, הפעילות של הנגעים האנדומטריוטיים תמשיך והכאבים יימשכו גם כן. הוצאת שחלות כרוכה בהשפעות משמעותיות של העדר הורמוני המין השחלתיים ובעצם תוביל למצב הורמונלי של גיל המעבר(לא ציינת את גילך).
    שורה תחתונה, נראה שניתוח לכריתת רחם אינו בהכרח הפיתרון אלא ניתוח יסודי לכריתת הנגעים האנדומטריוטיים.

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו