לוקרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוקרין
    קאיין
    01/05/2011

שוב שלום, יש לי עוד שאלה כרגע אני שבוע אחרי זריקת לוקרין ועדיין אין הטבה, כמה זמן עלי לחכות עד להטבה, האם יש אפשרות שהלוקרין לא ישפיע בכלל? ואם יש הטבה בכאבים האם ההטבה תקפה גם להדבקויות במעי ולכאבים בפי הטבעת ובאיבר המין?
    שאלת בת כמה אני , אז אני בת 38 אם ל2 ילדים ואיני מעוניינת בילדים נוספים, עברתי לפני שנה בשיבא לפרסקופיה ניתוחית בה צרבו את הנגעים, לא היו הרבה, היו מעט הדבקויות של השחלות והרחם ומעט על שלפוחית השתן ובנוסף ביצעו תפירה של רצועות הרחם.
    הרופא שמטפל בי טוען שהוא לא רואה כיום אנדו אבל בגלל הכאבים החזקים הוא מניח שיש הדבקויות , האם אתה ממליץ בכל זאת על עוד ניתוח, האם ההדבקויות במעי עלולות להסתבך אם לא יצרבו אותן והאם הלוקרין אמור ליבש את כל ההדבקויות האלה במעי בשלפוחית השתן וכו'..?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוקרין

הוספת תגובה

• לוקרין - תגובה

ד''ר ירון חמני
    02/05/2011

שלום קאיין

לאחר מתן לוקרין צפויה הטבה רק לאחר מספר שבועות (בתלות במועד הזריקה יחסית לוסת) כך שהעדר שיפור לאחר שבוע אינו מעיד על חוסר תגובה.
    יתכן שהרופא שלך מתלבט לגבי הסיבה לכאבי הבטן והוא החליט לתת זריקה על מנת לנסות להבדיל בין כאבים על רקע אנדומטריוזיס וכאבים על רקע הדבקויות. בדרך כלל לוקרין ישפר כאבים שקשורים באנדומטריוזיס ולא ישפר כאבים שקשורים בהדבקויות. חשוב לציין שהו מבחן פרקטי שאנחנו משתמשים בו אבל התוצאות שלו אינן מוחלטות ולעתים יש סטיה מהנוסחה שציינתי.
    במידה ולוקרין יועיל הרי שהוא עשוי להועיל בכל האתרים בהם יש אנדומטריוזיס כי הוא יגרום לנסיגת הנגעים באיזורים אלה.
    כתבת שהרופא שלך לא "רואה" אנדומטריוזיס אבל קשה מאד לאבחן נגעים בבדיקות הדמייה ולכן בדיקת הבחירה היא לפרוסקופיה.
    הסיבות לכרות רחם במהלך ניתוח (גם כהחלטת שאינך מעונינת בעוד ילדים) הן התרשמות שיש אנדומטריוזיס בשריר הרחם ושיקולים טכניים.
    השאלה לגבי הצורך בניתוח במקרה שלך היא לא פשוטה ומחייבת שיחה איתך ובדיקה. אני מאמין שהרופא שלך לוקח את כל השיקולים בחשבון. אם הכאבים יתמידו ויהיו קשים הרי שניתוח עשוי להועיל גם במקרה של אנדומטריוזיס וגם במקרה של הדבקויות

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 13 כאבים חזקים בצד ימין בטן תחתו

שיין נטע
    03/05/2011

שלום,
    בתי אושפזה ימים מס' ימים עקב כאבי בטן עזים בצד ימין. במכתב השחרור כתוב: US נשים-ממצא היפראקוגני 24י מ"מ י.ותר מתאים ל-HCL -למה הכוונה?
    US בטן-הודגמו בלוטות לימפה במיזנטראום מעט מוגדלות. תוספתן תקין.-למה הכוונה גם כאן?
    עדיין מרגישה כאבים באותו המקום כימעט ללא שיפור עם התגברות בשעות הערב.
    לא ממש הבנתי מה יש לה לצערי אשמח ליעוץ
    תודה נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 13 כאבים חזקים בצד ימין בטן תחתו - תגובה

ד''ר ירון חמני
    04/05/2011

שלום נטע

ב US גניקולוגי נמצא ציסטה קטנה האופיינית למצב לאחר ביוץ - ציסטה המכילה דם ונעלמת מאליה. זהו מצב שכיח שעלול לגרום לכאבי בטן חולפים ואינו מסוכן.
    כמו כן נמצא תוספתן תקין ולכן הסבירות לדלקת תוספתן (אפנדיציטיס) יורדת וכן נמצאו בלוטות לימפה מעט מוגדלות שזהו מצב אופייני לזיהום ויראלי ויכול להסביר כאבי בטן.
    אם כאבי הבטן אינם חולפים מומלץ לפנות לבדיקה רפואית חוזרת.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו