אנדו וכאבים בשחלה שמאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדו וכאבים בשחלה שמאלית
    רינת
    11/05/2011

שלום שמי רינת. בת 33.5
    לפני כחצי שנה עברתי לפרוסקופיה בה הוצאה ציסטה בגודל 10ס"מX 15ס"מ מאיזור השחלה השמאלית. לאחר הלפרוסקופיה נאמר לי שהוצאו הנגעים אם כי החצוצרות קבורות וישנן הידבקויות שלא ניתן באמצעות לפרוסקופיה לשחרר.אי לכך הופניתי ל-IVF
    כעת אני מתחילה סיבוב שני אולם במהלך הטיפולים הוסת הופכת להיות קשה יותר ויותר.
    הרופא שלי אומר שהתרופה הטובה ביותר לטיפול באנדו היא הריון. הבעיה שעד שהוא יושג אני מתחילה להישבר בשל כאבי מחזור.לדברי הרופא שלי למרות ממצאי הלפרוסקופיה האנדו שלי עדיין לא בדרגה חמורה כמו שאני חושבת (אני משוכנעת שמצבי גרוע ביותר).
    שאלתי היא מדוע רק באיזור השחלה השמאלית מופיעים כאבים בלתי נסבלים ?
    ומה ניתן לעשות?
    (נאמר לי שכדורים דוגמת נרוסין,אדוויל איבופרופן וכו' אסורים אך אופטלגין בצורותיו השונות אינו משפיע עליי בימים השני והשלישי לוסת ואני מוצאת את עצמי לוקחת שוב נרוסין למרות האיסור.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדו וכאבים בשחלה שמאלית

הוספת תגובה

• אנדו וכאבים בשחלה שמאלית - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    11/05/2011

שלום רינת,
    ראשית, לפרוסקופיה הוא ניתוח הבחירה לאנדומטריוזיס כולל טיפול בהדבקויות. צריך רק לבצע את הניתוח אצל מנתח מתאים.
    טיפולי פוריות אכן יכולים להחמיר אנדומטריוזיס. קשה לצפות מראש עד כמה. נכון שבהריון יש הקלה בסימפטומים של אנדו אך זה לא טיפול דפניטיבי.
    לגבי חומרת המחלה - בעיקר תלוי בסימפטומים שלך.הכאבים שאת מתארת בשחלה השמאלית הם קרוב לוודאי לא מהשחלה עצמה אלא מנגעי אנדומטריוזיס אחרים באיזור או הדבקויות. כדי לדעת צריך לעשות בדיקה יסודית כולל אולטראסאונד טוב. חשוב לראות את הדו"ח ניתוח. הטיפול יכול להיות ניתוחי. טיפול תרופתי בעייתי מכיוון שאת מנסה להרות.
    ד"ר יובל קאופמן
    [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו