מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לגבי ניתוחנאוה29/05/2011
אני בת 38, עברתי כבר 6 IVF שנכשלו, מתוכם 2 הריונות כימיים, האחרון לפני כחודש.
לפני כשלוש שנים אבחנו אצלי אנדומטריוזיס, הממצא היחיד שידוע עליו הוא אנדומטריומה בגודל 3 ס"מ בשחלה השמאלית.
הייתי ב-3 מחלקות פריון כולל בתה"ש ובשום מקום לא המליצו לי לעשות ניתוח/לפרוסקופיה לאבחון מוקדים נוספים והוצאתם.
עם חלוף הזמן, הטיפולים וכמות ההורמונים הגדולה (5 אמפולות של מנופור + ביוטרופין) שאני מקבלת עקב תגובה שחלתית ירודה, אני מרגישה שהאנדו' מחמיר ויש לי כאבים חזקים מאוד במהלך הוסת. החודש הייתי פעמיים במיון עקב כאבים בלתי נסבלים שגם זריקת וולטרן לא הקלה עליהם. הכאבים מופיעים בדר"כ באזור המעי, לעיתים מגיעים עד לסרעפת. כמו כן כאבים באגן ובצידי הבטן התחתונה.
ואני מאוד מתלבטת לגבי ניתוח, מצד אחד רופאי פריון לא ממליצים לי לעבור ניתוח לטיפול באנדו' מכיוון שטוענים שניתוח יכול לפגוע בשחלות ובייצור הביציות שגם כך דל מאוד (בשנה שעברה נשאבו בין 8-9 ביציות והשנה בין 3-4 ורק אחת מופרית). ומצד שני מקריאה בפורומים אני מבינה שניתוח יכול לשפר את הסיכויים להרות.
• האם כדאי לי לשקול ברצינות התערבות ניתוחית?
• האם ניתוח יכול לשפר את איכות הביציות?
האם ניתוח יכול לשפר את הסיכויים להרות?
תודה מראש וסליחה שההודעה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי ניתוח - תגובה
ד''ר ירון חמני05/06/2011שלום נאוה
ההתלבטות שלך מוכרת לי מחיי היום יום בקליניקה. מטופלות לא מעטות מציינות את הדילמה שלהן לאחר הלצו תסותרות מצד רופאי פריון ורופאים מנתחים שחלקם מומחים בטיפול באנדומטריוזיס.
איני רוצה להתייחס בפרוטרוט למקרה שלך מכיוון שצריך ללמוד אותו יותר לעומק. בולטים בתיאור שלך מספר הכשלונות ב IVF, החמרה בכאבים ותגובה שחלתית ירודה. אני מציע לך לפנות למרפאה (כדוגמת זו שבהדסה הר הצופים) בה תוכלי לפגוש אותי כמומחה לאנדומטריוזיס ביחד עם רופא נוסף מומחה לפריון וטיפולי IVF. בדרך זו נוכל לגבש עבורך תוכנית פעולה משותפת על מנת להימנע ממצב לא נעים של בלבול וחוסר וודאות
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)