שאלות לד"ר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לד"ר
    שואלת
    11/06/2011

שלום, אני בת 47. סובלת מרחם שרירני מוגדל (שבוע 15), שרירנים תוך דופניים דוחקים את חלל הרחם, דימומים חזקים.
    מספר שאלות שמאוד מטרידות אותי:
    1. האם כריתת רחם ללא כריתת שחלות(בלפרוסקופיה) עלולה לפגוע בתפקוד השחלות ו/או להקדים במשהו את המנפאוזה (שכן כידוע השחלות מקבלות אספקת דם גם מרחם)? קיבלתי לצערי מספר תשובות סותרות בעניין זה. האם נערכו מחקרים ממצים בנושא?
    2. האם מקובל במקרה כמו שלי טיפול ע"י מירנה או לחילופין מטרגין והקסקפרון? ואם כן האם אלה עשויים להקטין גם את השרירנים? או שהשרירנים בינתיים עלולים לגדול?

ובכלל, מהי האינדיקציה לכריתת רחם?
    תודה רבה ד"ר על התייחסותך, אני מאוד מוטרדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לד"ר

הוספת תגובה

• שאלות לד"ר - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    12/06/2011

שלום עדי,
    כריתת רחם ללא שחלות בד"כ לא אמורה להשפיע על השחלות מכיוון שיש להן אספקת דם כפולה. ישנם מקרים לעיתים רחוקות בהם באמת השחלות מפסיקוןת לתפקד אך מאוד לא שכיח.
    טיפול במירנה יכול להיות יעיל בטיפול במיומות ובדימומים שמופיעים לפעמים ממיומות. ההשפעה היא מוגבלת וברחם של 15 שבועות לא תמיד מרגישים את ההבדל. טיפול במתרגין והקסהקפרון לא מומלץ כטיפול לטווח ארוך אלא לטיפול בדימום מוגבר קצר מועד. אינדיקציות לכריתת רחם הם דימום מוגבר, תלונות אורינריות כמו תכיפות במתן שתן, כאב או לחץ בבטן תחתונה. יש שמחשיבים גם גדילה מואצת של המיומות או מיומות בעלות מראה חריג כאינדיקציה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות. שאלה נוספת אם אפשר

שואלת
    13/06/2011

דוקטור אני מאוד מבקשת לאור דבריך שתחווה דעה לגבי המחקר המובא כאן, שנתקלתי בו, לגבי תפקוד השחלות לאחר הניתוח. מה ניתן להסיק ממנו???
    (סליחה על כל השאלות ותודה על הסבלנות, אני פשוט מאוד מוטרדת ומודאגת. הייתי שמחה להיפטר מבעיית השרירנים והרחם המוגדל אבל השאלה באיזה מחיר..)

Ovarian changes after abdominal hysterectomy for benign conditions.
    Chan CC, Ng EH, Ho PC. J Soc Gynecol Investig. 2005 Jan;12(1):54-7.

To investigate any change in the ovaries, including early follicular serum follicle-stimulating hormone (FSH) level, total ovarian volume, total antral follicle count, and ovarian stromal blood flow, in patients who had undergone abdominal hysterectomy for benign conditions.
    METHODS: Fifteen women with abdominal hysterectomy and conservation of ovaries for benign conditions and who were between 29 and 44 years old were recruited to undergo three-dimensional ultrasound examination with power Doppler to assess total ovarian volume, total antral follicle count, and vascularization index (VI), flow index (FI), and vascularization flow index (VFI) of ovarian stromal blood flow. Serum FSH, estradiol, and progesterone levels were checked on the same day. The results of the assessments were considered taken during the early follicular phase if the estradiol and progesterone levels were basal. Fifteen age-matched healthy women underwent the same assessments on the second day of menstruation.
    RESULTS:Women with hysterectomy had significantly elevated serum FSH level and lower ovarian stromal blood flow indices, including VI, FI, and VFI, as compared with healthy women. The total antral follicle count and the total ovarian volume were similar between the two groups.
    CONCLUSION: These changes may suggest altered ovarian function after hysterectomy

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות. שאלה נוספת אם אפשר

שואלת
    13/06/2011

דוקטור אני מאוד מבקשת לאור דבריך שתחווה דעה לגבי המחקר המובא כאן, שנתקלתי בו, לגבי תפקוד השחלות לאחר הניתוח. מה ניתן להסיק ממנו???
    (סליחה על כל השאלות ותודה על הסבלנות, אני פשוט מאוד מוטרדת ומודאגת. הייתי שמחה להיפטר מבעיית השרירנים והרחם המוגדל אבל השאלה באיזה מחיר..)

Ovarian changes after abdominal hysterectomy for benign conditions.
    Chan CC, Ng EH, Ho PC. J Soc Gynecol Investig. 2005 Jan;12(1):54-7.

To investigate any change in the ovaries, including early follicular serum follicle-stimulating hormone (FSH) level, total ovarian volume, total antral follicle count, and ovarian stromal blood flow, in patients who had undergone abdominal hysterectomy for benign conditions.
    METHODS: Fifteen women with abdominal hysterectomy and conservation of ovaries for benign conditions and who were between 29 and 44 years old were recruited to undergo three-dimensional ultrasound examination with power Doppler to assess total ovarian volume, total antral follicle count, and vascularization index (VI), flow index (FI), and vascularization flow index (VFI) of ovarian stromal blood flow. Serum FSH, estradiol, and progesterone levels were checked on the same day. The results of the assessments were considered taken during the early follicular phase if the estradiol and progesterone levels were basal. Fifteen age-matched healthy women underwent the same assessments on the second day of menstruation.
    RESULTS:Women with hysterectomy had significantly elevated serum FSH level and lower ovarian stromal blood flow indices, including VI, FI, and VFI, as compared with healthy women. The total antral follicle count and the total ovarian volume were similar between the two groups.
    CONCLUSION: These changes may suggest altered ovarian function after hysterectomy

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות. שאלה נוספת אם אפשר - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    15/06/2011

שוב שלום,
    ראשית מדובר במאמר יחיד. מבער לכך, לא ברור מה המשמעות של הממצאים. יותר רלוונטי בהקשר של פוריות מאשר לגבי תפקוד הורמונלי. בכל מקרה, את בת 47 והגיל המוצע להפסקת המחזורים בישראל הוא סביב 50-51. אני מעריך שרוב הסיכוי שכריתת רחם לא תשפיע לרעה באופן משמעותי על התפקוד ההורמונלי של השחלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו