לפרוסקופיה והפחתת כאבי מחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרוסקופיה והפחתת כאבי מחזור
    רינת
    12/06/2011

שלום ,
    שמי רינת בת 33.5
    עברתי לפרוסקופיה באסותא חיפה בתאריך 7.11.10 בה הוצאה ציסטה מורכבת בגודל 10X15
    בסיכום הניצוח ובשיחה שערכתי עם הרופא המבצע הוא אמר לי שניקה את הנגעים אולם החצוצרות עדיין קבורות ולא ניתן לשחררן בשל הידבקויות.
    לצורך הריון הופנתי ל - IVF , כרגע אני אחרי החזרה שניה שנכשלה.

שאלתי היא האם אחרי לפרוסקופיה אמורים לפחות כאבי המחזור. אצלי אין שינוי איני יודעת אם זה בגלל ההורמונים שאני נוטלת בעת מחזורי טיפול של IVF .

שנית האם כדאי לבחון את האפשרות לניתוח פתיחת בטן כדי לשחרר את החצוצרות.

האם יש רופאי פריון המתמחים בטיפול באנדו' ?

אודה להתייחסותכם ,

תודה רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה והפחתת כאבי מחזור - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    12/06/2011

שלום רינת,
    אני מניח מדבריך שמדובר בנגעים של אנדומטריוזיס. כאשר הניתוח מבוצע אצל מנתח מיומן שמבצע לפרוסקופיות לאנדומטריוזיס, ניתן בד"כ להפריד את כל ההדבקויות בלפרוסקופיה. אין כל יתרון בביצוע הניתוח בפתיחת בטן. להיפך, יש הרבה חסרונות כולל יותר כאבים ויותר הדבקויות לאחר פתיחת בטן. בניתוח בו אכן מוציאים את כל הנגעים יש בדרך כלל שיפור משמעותי בכאבים כולל כאבי מחזור. יוצאים מן הכלל מקרים בהם יש אדנומיוזיס - נגעים של אנדומטריוזיס בשריר הרחם ואז יש יותר בעיה.
    ניתוח אנדומטריוזיס לא צריך להתבצע על ידי איש פוריות אלא על ידי איש אנדומטריוזיס. את מוזמנת להגיע אלי לצורך הערכה - גם אני עובד באסותא חיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך בהחלט אגיע

רינת
    12/06/2011

שאלה נוספת .
    אני מבוטחת מכבי מגן זהב , אני לא ממש יודעת איך זה עובד.
    האם עליי להביא הפנייה מרופא משפחה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך בהחלט אגיע - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    13/06/2011

לפרטים נוספים יש להתקשר למזכירה בשם טל בטלפון 04-8810663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו