ציסטה ומיומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה ומיומה
    יולי
    13/06/2011

שלום.במחזור האחרון שלי התחיל לי דימום מוגבר מאוד, אודפסתי לאחר איבוד דם רב. באולטראסונד גילו ציסטה דרמואיד בשחלה הימנית(ציסטי אקוגני עם הצללה) 66*58*46
    בגלל גודל הציסטה הומלץ לנתח.
    בנוסף התגלתה מיומה אינטראמורלית 33*32*33 בפונדוס(הומגני). שנאמר לי שהיא זו שגרמה לדימום המוגבר. הבנתי שניתוח של מיומה הוא יותר מורכב ורק בניתוח של הדרמואיד יחליטו אם ניתן להוציאה או לא. אשמח לשמוע ממך פרטים לגבי ההשלכות של הוצאה/אי הוצאת המיומה. אני פוחדת שאם לא אוציא- זה יגרום לעיוות ברחם ולדימומים מוגברים, מצד שני פוחדת מניתוח שהוא מורכב, ומפגיעה בפוריות. (אני בת 28, רווקה)
    בתודה רבה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה ומיומה

הוספת תגובה

• ציסטה ומיומה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    15/06/2011

שלום יולי,
    הדרמואיד כנראה לא קשור לדימום שהיה לך. ההמלצה להוציא אותו בניתוח בסה"כ מקובלת.
    לגבי המיומה - בגודל של 3 ס"מ יכולה להיות קשורה לדימומים ולבעיות עם הריון בהמשך אבל לא בהכרח. בעיקר חשוב עד כמה היא קרובה ודוחקת את רירית הרחם ובכך מעוותת את חלל הרחם. נכון שכריתת מיומה לפרוסקופית נחשבת יחסית מורכבת אך בידיים מיומנות בדרך כלל ניתנת לביצוע ללא קושי רב. איזור החיתוך בדופן הרחם יכול להיות חלש יותר בעקבות הניתוח ולכן נדרשת המתנה של כשנה לפני נסיון כנסיה להריון במידה ובהוצאת המיומה מגיעים עד לחלל הרחם או קרוב אליו. בעיה נוספת שיכולה להופיע בעקבות כריתת מיומה היא הדבקויות - משמעותי הרבה יותר אם הניתוח מבוצע בפתיחת בטן ולא בלפרוסקופיה.
    ממליץ לך להקשיב לרדיו חיפה 107.5 FM ביום שישי הקרוב בשעה 8 בבוקר - אני מדבר שם על טיפול בציסטות שחלתיות ומיומות. אשמח לתגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה ומיומה

יולי
    18/06/2011

תודה רבה לך על תשובתך. אכן נכתב לי במכתב שחרור מבה"ח שהמיומה כנראה דוחקת את רירית הרחם, נאמר גם שינסו לטפל בה ניתוח להוצאת הדרמואיד, אך לא בטוח שזה יהיה אפשרי.ואז אצטרך לקבל טיפול תרופתי. מעבר לכך -לא הרחיבו (למשל בנושא ההמתנה להריון). אני מתלבטת מה לעשות, האם לנסות ולשמוע עוד חוות דעת מקצועית באשר להוצאת/השארת המיומה? איך אני יכולה לברר שאכן הניתוח יבוצע בידיים מיומנות ?.(התור שלי בקפלן) מה המשמעות של טיפול תרופתי? (מבחינת כאב/עלויות/הצלחה/שמירה על פוריות? ושאלה נוספת ואחרונה, האם יש טעם לנסות טיפול אלטרנטיבי עד לניתוח במטרה להקטין את המיומה, כדי להגביר את סיכויי הצלחת הניתוח, או שאין קשר בין הדברים?
    שוב, המון תודה, וסליחה על עומס השאלות (הלחץ מדבר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה ומיומה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    19/06/2011

שוב שלום,
    לא ברור לי בדיק מה יעצו לך. האם התכוונו לטיפול תרופתי לפני היסטרוסקופיה? בכל אופן במקרה שאת לא סגורה עם ההמלצה כדאי לקחת חוות דעת נוספת.
    לגבי טיפול אלטרנטיבי - אני לא מספיק מידע לתת לך אם כדאי או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף

יולי
    20/06/2011

אמרו שבמידה ולא יצליחו להסיר את המיומה בניתוח (לטרוסקופיה+היסטורסקפי) אז אצטרך לקבל טיפול תרופתי..הכל נאמר לי ביום ששוחררתי מבה"ח לאחר אשפוז (איבוד דם), כך שלא ניתן מידע רב. אני מניחה שאקבל עוד מידע מקיף יום לפני הניתוח (טרום ניתוח) ,אבל פוחדת שזה יהיה הרבה מידע ברגע האחרון להכיל. שוב, תודות. בנוסף ,יש לי מין כאב חלש בבטן התחתונה בצד שמאל-ייתכן וזה קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    20/06/2011

יתכן, קשה לי לענות לך באינטרנט. דורש בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו