יעוץ לגבי ניתוח אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לגבי ניתוח אנדומטריוזיס
    אספרנסה
    25/06/2011

שלום רב, יש לי ציסטה גדולה (5 ס"מ) החשודה כאנדו' משמאל, ועוד ציסטה פשוטה מימין וחשד להדבקויות מימין. בת 28 ומנסה מזה כ6 חוד' להרות. לאחרונה התווספו כאבים שהתגברו מבדיקה גניקולוגית שעשיתי, עכשיו נרגעים. יש מעט כאבים ביחסים. בגדול, מה כדאי לי- ניתוח לפרו' על כל סיכוניו (פגיעה בפוריות,הדבקויות) או ישר טיפולי פוריות, ואיזה? האם מוציאים את 2 הציסטות או שזה סכון כפול לפגיעה בפוריות? ו-האם מקובל לבקש מקופת החולים לפרו' אבחנתית לפני ניתוח להוצאת נגעים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי ניתוח אנדומטריוזיס - תגובה

ד''ר ירון חמני
    25/06/2011

שלום אספרנסה

את מתלבטת כמו נשים רבות אחרות בשאלה של טיפולי פוריות מול ניתוח לפרוסקופי. במקרה שלך ההתלבטות פחות מורכבת כי יש לך ציסטה אנדומטריומה בגודל משמעותי וציסטה נוספת. הפיתרון הטוב ביותר במצבך הוא ניתוח לפרוסקופי על ידי מנתח מנוסה באנדומטריוזיס. הסיכוי לפגיעה בפוריות הוא מינימלי. הסיכוי להרות ספונטנית ללא צורך בטיפול הוא משמעותי. בניתוח מפרידים את ההדבקויות, מסירים את שתי הציסטות ומסירים גם נגעי אנדומטריוזיס אחרים שקרוב לוודאי יימצאו באגן.
    לא הגיוני, אם כי אפשרי, לבצע לפרסוקופיה אבחנתית בשלב הראשון. ניתן להסביר לך את האופציות העיקריות שעלולים להיתקל בהם בניתוח ולדיין כל אפשרות לפני הניתוח

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

אספרנסה
    28/06/2011

שלום ד"ר, תודה רבה על תשובתך. כרגע אני במצב קצת מוזר- בדיקת הביוץ שעשיתי ביום שבת לפני כשבוע וחצי הראתה חיובי, וזהו היום בו הייתי אמורה לקבל. בינתיים אני כאילו באיחור של 9 ימים. הייתכן והביוץ התעכב בשבועיים למרות שהמחזור תמיד סדיר? הייתכן הריון למרות שבדיקות ביתיות מראות שלילי גם אחרי 7 ימי איחור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו