מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי לעשות ברית מילה?אילה11/07/2010
היי,
אני עומדת להיות אמא בקרוב, ומתלבטת המון בשאלה האם המנהג הזה אכן נחוץ, האם חוץ מעניין חברתי תרבותי יש פה שיקולים בריאותיים אמיתיים. הרבה אתרים בהם ביקרתי ממליצים לא להטיל מום כל כך חמור בבני, שכן הוכח (לטענתם) שלערלה תפקידים ושימושים חשובים ומשמעותיים.
האם תוכלו להסביר לי מדוע המילה כן חשובה (אם היא אכן חשובה) ומה היתרונות שלה?
תודה מראש,
אילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאיות ברית המילה.
ד``ר צבי שקולניק11/07/2010מאחל לך לידה קלה וטובה.
החששות שלך נכונים במידה מסויימת.
אולם, יש לנו הסתכלות שונה על הברית, ואני יודע שנימוק זה יעצבן אותך קלות.
אנחנו שייכים לעם היהודי, והציווי של ברית המילה מללוה אותנו אלפי שנים.
מאחר ויש לי אישית קשר לפרוייקט של "בריתות מילה" באפריקה, הרי שאני יכול להוסיף
כי מבחינה בריאותית, יש ירידה בשכיחות מחלות המין והאיידס בקרב נימולים.
אם תרצי להרחיב על הנושא, אשמח לקשר טלפוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאיות המילה
אילה12/07/2010בהחלט יכול להיות שבהמשך אשמח לשוחח איתך על הנושא, אך שתי הבהרות קטנות יכולות לענות על שאלותי:
הראשונה היא באשר לטענה שאנחנו עם יהודי וברית היא אחד הדברים שמסמלים ומבדילים אותנו - על פי ידיעתי (בעלי ואני חילוניים לחלוטין) בני יהיה יהודי בין אם אמול אותו, לבין אן אשאיר אותו שלם, וזה בגלל שאני עצמי יהודיה. (האם אני צודקת?)
והשנייה היא באשר להקטנת הסיכון להידבקות במחלות מין ובינהן איידס- האם תוכל לומר שמילה מבטיחה את מניעתה של ההידבקות? האם היא מחליפה אמצעי הגנה? ואיך במדינות אירופה, שם אחוז הלא נימולים גבוה בהרבה מהנימולים- הן מדינות בהן אחוז נשאי וחולי האיידס הוא מהנמוכים בעולם?
שוב, המון תודה על העזרה, טוב שיש עם מי לדבר ולהתייעץ לפני צעד כל כך משמעותי
אילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה
ד``ר צבי שקולניק12/07/2010הנושא כל כך חשוב, ואני שמח להיות שותף לדברים.
נכון, ילד יהודי, נשאר יהודי מכח היותו בנך.
המחוייבות של ביצוע הברית מוטלת על כתפי אביו, והוא נושא באחריות עד לבגרותו של הקטין.
ילד שלא עבר את הברית הינו ערל.
משהגיע הילד לבגרות, עוברת האחריות אליו עצמו.
לאור עבודות מחקר שנעשו במספר מקומות, הוכח, שמילה מפחיתה ב-50%-60% את האפשרות להידבק באיידס. יש גם ירידה במחלות אחרות ובשכיחות סרטן צואר הרחם.
אין זה אומר שאין חולים בכלל.
שכיחות המחלה תלויה כמובן בהרגלים המיניים של הקהילה.
אגב, בארצות הברית, בצד המזרחי, נימולים כ-60% מהלא יהודים, והם עושים זאת מיד לאחר הלידה.
העמסתי עליך בשלב זה מספיק מידע. לא כן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למה לכרות איבר בריא במקום
ארליה26/08/2010שימוש בקונדום - או שמירה על מונוגמיה (ברוח ישראל סבא...) ?
ומה קשורה המלצת רופא לנימוקים הדתיים שהעלית?
עם כל הכבוד, דוקטור, רופא הוא רופא ורב הוא רב!
אין שום סיבה שתשתמש בסמכותך בתחום שבו אין לדעתך יתרון מקצועי כלשהו!
האם היית ממליץ לכרות שדיים בריאות כדי למנוע סרטן השד?
אין ממצב, נכון?
אז למה לכרות ערלה בריאה ומתפקדת ולחשוף תינוק לכאבי תופת - וגם לדפוק לו את המין לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך מסכים
אריאל05/10/2010מי אמר שביצוע ברית מילה דופק את חיי המין? יש מחקרים שמראים שדווקא ברית מילה עוזרת לחווית המין ואפילו מאריכה אותו, ככה שבירת המילה וחיתוך העורלה לא בהכרח מזיק. עובדה היא שגם אנשים שאינם חלק מהדת היהודית עושים ברית מילה בעיקר מסיבות בריאותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא לכרות איבר חלילה וחס
תמר הריונית04/11/2010זה להסיר חלק מאיבר המין. אני חילונית ולפני הולדת בני הבכור מאוד הוטרדתי מזה. אני יודעת שהברית נפוצה בארה"ב בגלל ד"ר קלוג שהמליץ על כך כדי למנוע אוננות אצל ילדים. אני לא חושבת שזה באמת מונע הנאה מהמין, אולי זה מפחית אבל מכיוון שהם לא חוו כל כך משהו אחר זה לא משמעותי.
סיבות כן לעשות: אם הילד שיגדל כן ירצה לעשות מטעמים של מבוכה אי רצון להיות שונה או אחרים - הפרוצדורה תהיה מסובכת הרבה יותר.
גם אם אנו חילונים - זה איזה מאפיין בולט של יהודים.
למען הגילוי הנאות אומר שלא היתה לי אפשרות לא לעשות ברית כי בעלי בא ממשפחה מסורתית . אנחנו אמנם חילונים אבל יש גבול.
מה שכן - אני לא עושה ברית באולם בין מלא אנשים ולוקחת רופא מוהל שלא ימצוץ את הדם וכו וגם יאלחש המקום כך שהתינוק יסבול כמה שפחות.
עם בני הבכור מאוד פחדתי מזה אבל הברית עברה מאוד חלק וגם הוא החלים בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית ע"י רופא
גילי10/11/2010הי תמר
חברתי השתמשה בשרות חברת מילה קלה
יש להם מוהלים רופאים שמגיעים לבית הלקוח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)