מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 10 חודשים ועדיין לא זוחלת על 6קרן19/07/2011
היי,
בתיהיום בת 10 חודשים. היא החלה מגיל חצי שנה לזחול על הרצפה , מעין קומנדו. (לפני כן התהפכה לשני הצדדים, התגלגלה והסתובבה סביב צירה)
מלפני חודש היא מרימה את האגן והידיים, נעמדת על שש, מניעה הגוף קדימה אחורה ואז "זורקת עצמה" קדימה על הרצפה וממשיכה לזחול קומנדו...כלומר, עדיין לא מתקדמת בזחילה על שש.
מה אפשר לעשות? אציין שמביעה התנגדות כשאני מנסה למקם את גופה על שש...
מציק לי שהיתה התקדמות יפה מאוד בגיל מוקדם יחסית אך מאז יש רגרסיה קלה/עצירה בהתפתחות לרגל הזחילה והישיבה.
האם יש מקום לדאגה?? או שמא היא פשוט מכינה עצמה בזמן שמתאים לה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
קרן19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 10 חודשים ועדיין לא זוחלת על 6 - תגובה
דבי גרוס דולב19/07/2011הי קרן
לא מדובר ברגרסיה אלא בקושי להתקדם על 6. קושי כזה יכול לנבוע מכמה סיבות כשאחת הסיבות העיקריות היא קושי בכפיפה מספקת של הגב לצורך הזחילה וההתישבות ומכאן גם ההתנגדות לנסיון שלך למקם אותה על 6.
מתוך הנחה שבזה מדובר אתן לך מספר תרגילים אבל אם לא תראי שינוי בחודש הקרוב כדאי יהיה לבדוק יותר לעומק מה סיבת העיכוב:
1. להעלות על 6בצורה כזו- לרכון מאחורי התינוקת, להצמיד את שתי ברכיה אחת לשנייה ולרצפה בעזרת הברכיים שלך, לאחוז בבית החזה ולהעלות על 6 בלי לשחרר את הרגליים. להשהות שם והניע קדימה ואחורה.
2.בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוקת לכיוון הראש הלוך ושוב תוך הרמה של הטוסיק, שכמות נשארות על הרצפה.
3. להושיב את התינוקת בישיבה משוכלת, לשבת מאחוריה ולעודד אותה לרדת על 6 כשאת אוחזת בשיכול הרגליים שלה עד לשלב שהיא עומדת על 6.
בהצלחה ואשמח לשמוע איך מתקדם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בת 10 חודשים
קרן07/08/2011הי,
תודה על הדרכתך.
תמונת מצב עדכנית, אשמח להערות/המלצותיך: הקטנה החלה לזחול. היא זוחלת בעיקר כשמעודדים אותה על 6 (בעזרת צעצועים שמרחיקים ממנה וכך היא ממשיכה עד שמגיעה לחפץ). בשאר הפעמים כדי להתקדם ממקום למקום זוחלת גחון(במהירות הבזק...).
כמו כן, מנסה לטפס עליי כל הזמן. נעמדת כשמטפסת על שרפרף נמוך..(נתמכת בשרפרף עם פלג הגוף העליון ומיישרת את רגליה על הרצפה).
היא עדיין לא יושבת באופן יציב בעצמה, היא מתיישבת על צד ונתמכת ביד שלה .כשאני מושיבה אותה, יושבת יציב למשך כדקה-שתיים.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בבקשה
קרן07/08/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בת 10 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב08/08/2011הי קרן
נשמע לי שאותו קושי שליווה את ביתך קודם קיים עוד במערכת במידה מסוימת. העדפתה לזחול על הגחון, ההיעמדות המוקדמת והקושי בהתיישבות יכולים להעיד על כך.
לצערי לא אוכל להוסיף תרגילים בלי להבין לעומק אם יש קושי ומהו.
המשיכי לעקוב אחר התפתחותה של ביתך ולשים לב אם מתפתחת זחילת 6 רציפה לפני שמתבססת העמידה.
בברכה
דבי גרוס דולב
נ.ב
לא תמיד יש באפשרותינו לתת מענה מיידי על שאלות שעולות בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
קרן10/08/2011הי דבי,
ראשית תודה על תשובתך
ברצוני לפרט יותר את המצב ואשמח לחוות דעתך או להדרכתך.
היא זוחלת על שש. אבל גם גחון. כלומר, היא משלבת בין שני הסוגים.
נראה לי שכשרוצה להגיע במהירות ממקום למקום זוחלת גחון ו"כשמתבייתת" על צעצוע או חפץ גבוה יותר מתקרבת אליו על שש....
כשאני שמה לה כרית לפניה, עולה על שש ומטפסת עליה.
היא מנסה המון פעמים להתרומם, כשהיא על הברכיים בעיקר, נניח אל חפצים שנמצאים בשולחן/ עליי. מעטות הפעמים שהיא מיישרת רגליים לגמרי (כלומר על כפות הרגליים). אבל כן נראה שמעניין אותה מה שקורה למעלה ופחות מה שקדימה, מבחינת העמידה על שש.....
מבחינת ישיבה, המון פעמים אני רואה שהיא מתיישבת על שתי שוקיה (כמו ביוגה..) ומשם הצידה על הטוסיק. עדיין לא מתיישבת יציב וברור על הטוסיק. מה שכן, כשאני מושיבה אותה מול צעצוע היא יושבת די הרבה זמן יחסית.
האם באופן כללי כשתינוקות מתחילים לזחול על שש ם נוטשים את הגחון?? האם יכול להיות שיש לה באמת קושי? איך אוכל לעזור לה/ לעודד אותה על 6 מלבד מה שאני עושה כעת?
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
דבי גרוס דולב11/08/2011הי קרן
לא הבנתי מהודעתך הקודמת שביתך כן זוחלת על 6. לתינוקות שזוחלים על הגחון יש נטייה להמשיך ולהשתמש בזחילה זו כשהם "ממהרים" ולהעדיף לזחול על הגחון בהתחלת הזחילה על 6. לאט לאט הם נוטשים את זחילת הגחון לטובת זחילת 6.
אני נוטה להאמין שביתך אינה מתעניינת יותר במה שיש למעלה אלא שגופה הוא המושך אותה למעלה..
אני ממליצה גם לא להושיב אותה עד שתהיה מיומתנ בהתישבות עצמאית. ההתישבות העצמאית התקינה היא מתוך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור, כך מתרחשת ישיבה על הטוסיק ולא על השוקיים.
לא אוכל להגיד בוודאות אם יש קושי או לא כי יש דברים שצריך לראות בעיניים ולחוש בידיים. מקווה שעניתי על שאלותייך ובכל מקרה אני פה לשאלות נוספות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת..
קרן15/08/2011הי דבי,
מאז הפעם האחרונה בה התכתבנו יש התקדמות גדולה מאוד אצל בתי..
היא זוחלת על 6 רוב הזמן. ניתן לומר שהחלוקה בין הגחון לשש היא כמעט חמישים חמישים אם לא יותר לכיוון הזחילה על שש.
היא מתיישבת לבד מזחילה על שש. יושבת זקוף ומשחקת יפה מאוד ככה למשך המון זמן. מישיבה עוברת חזרה לשש או לגחון.
היא נעמדת ומטפסת עליי/ על שרפרף/ ספה/ שולחן.
בהתחלה נעמדה עם קצות האצבעות, היום נעמדת ממש על הרגליים.
אך שמתי לב לתופעה מעניינת..כפות הרגליים שלה מחליקות לה מעט הצידה (במקרה שנעמדה עם שתי רגליים מקבילות). לעיתים היא גם ומתרוממת עם רגל אחת קדימה ,רגל שנייה מקופלת תשעים מעלות ופלג גוף עליון (בעיקר זרועות וחזה) נתמך בספה נניח, אז גם במצב כזה הרגל שלה מזיעה ומחליקה לה קדימה מדי (מעין חצי שפגט) ואז היא מתוסכלת שלא מצליחה להתרומם ולהגיע לאן שרצתה..
כלומר, יש לי הרושם שכפות רגליה מזיעות ומכך היא מחליקה.(בבית יש לנו פרקט). האם נפוץ?? ברור שזה גם שילוב של התפחות שרירי הרגליים ועוד, אבל ממש נראה ומרגיש שהרגליים שלה מזיעות וזה מפריע לה להתייצב.
מה דעתך????
שוב תודה ענקית על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת.. - תגובה
דבי גרוס דולב15/08/2011הי קרן
התחלת העמידה מלווה בקשיים שונים וכן תקלות. לא לגמרי הבנתי את תהליך ההיעמדות של ביתך אבל סביר להניח שמדובר בחלק מהלמידה שלה.
זיעה בכפות הרגליים לא מוכרת לי אבל בטח לא מדובר במשהו יוצא דופן או ב"תופעה". אני בטוחה שעם הזמן תתייצב העמידה לכדי עמידה יציבה ותקינה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)