מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4 חודשים-בעיות שינהאורית10/01/2008
שלום רב,
רקע:
סיגלתי לקטנה סדר קבוע בו היא :
א. מתקלחת
ב. עושה לה עיסוי בכל הגוף
ג. ארוחה אחרונה של דייסה+סימילאק 180מ"ל לערך
ד. מרדימה אותה בין השעות 20:00-21:00 כשהיא מראה סימני עייפות.
2 בעיות יש לי איתה:
א. גם כשהיא עייפה מאד אינני מצליחה להרדים אותה בקלות. היא לא נרדמת לבד.רוצה שאני ירדים אותה בידיים בניענוע+מוצץ ורק כשהיא נרדמת בידיי אני מעבירה אותה למיטה.
כשאני מעבירה אותה למיטה היא מתעוררת ואז אני צריכה לחזור על הפעולה שוב עד שתירדם וכך אולי 3-4 פעמים עד שהיא נרדמת במיטה.
השינה שלה קלה מאד במהלך היום ונוטה להתעורר אחרי רבע-חצי שעה.
ב. בלילה מתעוררת כל שעתיים בבכי ואני צריכה ללטף אותה בגב עד שהיא נרדמת שוב (איננה רעבה,אין בעיה רפואית כלשהי אבל עדיין יש לה גזים).
מה יכולה להיות הסיבה לשינה הקלה הזו?
איך אני יכולה להרדים אותה ביתר קלות, הגב והרגליים כואבים לי מאד מהרדמתה על הידיים..??
אודה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב10/01/2008שלום אורית
כתבת המון פרטים אבל שכחת אחד חשוב: בת כמה ביתך?
זה חשוב מפני שאם היא בת חודשים בודדים הייתי כותבת לך שזה לגיטימי להזדקק לתנועה על מנת להירגע אבל אם היא בת קרוב לשנה אז זה אחרת...
אז בת כמה היא?
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4 חודשים- בעיות שינה
אורית10/01/2008כתוב בכותרת.... בת 4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי10/01/2008אורית שלום,
תינוק בגיל הזה לא נהיה מפונק מלהיות על הידיים יותר מידי. בגיל זה הם עדיין זקוקים להמון חום ומגע מההורים. ההחזקה על הידיים נותנת להם תחושת בטחון המאפשרת להם בהדרגה להפתח ולהחשף לעולם שבחוץ. הם עדיין זקוקים לחוויות רחמיות של להיות עטופים ומוגנים. תינוק שיקבל את הבטחון לו הוא זקוק אז בהמשך דווקא יהיה לו קל יותר להתרחק מההורים ולנסות דברים לבד, דבר שהוא הכרחי לקראת המשך ההתפתחות המוטורית שלו וגם הרגשית. הסיבה שהיא מתחילה לבכות זמן קצר לאחר שמורידים אותה מהידיים היא שעל הידיים יש תנועה כל הזמן (גם אם את לא מרגישה אותה) וכן יש את החום והקרבה לאמא/אבא לעומת המזרון שהוא סטטי ולא עוטף. המלצתי היא שאם אתם מניחים אותו במשך היום כשהוא תחת השגחה אז להניח על הבטן (תנוחה שהיא עוברית ובה התינוק מרגיש יותר מוגן ובטוח) ולטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שניתן לראות את התנועה העדינה עוברת לאורך כל הגוף ומגיעה עד לראש. בצורה זו ממשיכים את התנועה בה היא חשה כששהתה על הידיים. בנוסף במהלך היום ניתן להשקיב לשינה על הגב כשהיא שקועה בתוך פוף גדול. בתנוחה הזו היא מעורסלת וממשיכה להרגיש עטופה.אם זה בלילה ומשכיבים על הצד אזי ניתן להשתמש באותה השיטה של טפיחות על הטוסיק או אם זה על הגב לשפשף למעלה ולמטה את בית החזה, גם לתת תנועה וגם כדי להרפות מתח מיותר.
לפני שנת הלילה ניתן לתת לתינוק עיסוי שיעזור גם הוא להרפות מתח מיותר.
בכל מקרה את תהליך ההרדמה עצמו לעשות או לפחות לסיים בערסול. בתנוחה זו התינוק מרגיש הכי מוגן ובטוח ולכן מאפשר לעצמו להרפות יותר. במצב זה השינה תהיה עמוקה ונינוחה יותר ותביא לפחות יקיצות.
כדי להקל עלייך (על גבך ועל ידייך) מומלץ לרכוש כדור פיזיו (בכל חנות ספורט) ואת כל תהליך ההרדמה לעשות כשהיא מעורסלת בידייך ואת יושבת על הכדור ונעה מעלה ומטה. ככל שהיא פחות רגועה אז העצמה והמהירות של התנועה עולה וככל שהיא נרגעת להוריד עצמות עד לתנועה מאוד מאוד מינורית כך שההרדמות תהיה מתוך רגיעה אמיתית ולא כתוצאה מתנועה מוגברת.
בהצלחה.....
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)