שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מיקה
    20/07/2011

אהלן,
    בני בן שנה וחודש. תינוק חייכן, חיוני ושמח רוב הזמן. זוחל, יושב, נעמד והולך סביב רהיטים. מבחינת חוכמ'ס (כמו שאומרים אצלנו הפולנים): כשמבקשים ממנו הוא עושה אינדיאני (עם היד על הפה), עושה פרצוף חמוץ, נותן נשיקה, עושה "טובבבה", עושה קולות של ברווז, פרה ורכבת. כשנשאל איפה אור, מסתכל למעלה וגם אומר "אוווור", מקשיב בהאזנה רבה לסיפורים ושירים, ובד"כ יודע להסתכל על האדם הנכון כשנשאל "איפה אמא/אבא/סבא וכו'
    ועכשיו לדברים שמטרידים אותי:
    1. הוא עדיין לא עושה 'אבני דרך מרכזיות' כגון: לא מוחא כפיים, לא עושה שלום (עושה תנועות כמו של שלום כששרים איתו שיר מסויים, אבל לא שלום..), ולא מצביע.
    2. הוא לעדיין א יוזם בקשה: כשהוא רוצה משהו, לרוב הוא יסתכל עליו, ויבכה או ירטן. (לרוב לא ינסה להסתכל עליי או לפנות אלי לקבלת עזרה). מה שכן, כשרוצה שארים אותו כן מטפס עליי ומרים את ידיו.
    2. המשחק שלו מוגבל למדי: אוהב לגלגל חפצים (לדוגמא אם אני אשים מולו תוף ומקל, סביר יותר שיגלגל את המקל...). אוהב לדפדף בספרים - ממש נכנס לאטרף כשרואה ספר... אבל הוא לא לוחץ על דברים (גם אם אני אראה לו מס' פעמים), לא מוציא טבעות מקונוס (יעדיף תמיד לגלגל אותם...), או להוציא צורות מדלי...
    האמת שאני כבר נמצאת איתו ב"טיפול" מרפאה בעיסוק, אבל אני טיפה אובססיבית... (או היסטרית :-) ואני אשמח לשמוע עוד חוו"ד (עד כמה שאפשר על סמך מה שתארתי)
    תודה רבה
    מיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

דבי גרוס דולב
    20/07/2011

הי מיקה
    בהתפתחות התינוק יש להסתכל גם על התמונה הכללית, אם רוב אבני הדרך במקומן הרי שאין מקום לדאגה. כדי לעודד אותו לעשות את המחוות שציינת, המשיכי להציג אותן בפניו ועם בוא הזמן הוא יתחיל לחקות אותך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו