טונוס גבוה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונוס גבוה??
    חגית
    25/07/2011

שלום

בני בן 8.5 חודשים . רק בשבוע וחצי האחרונים החל לזחול גחון. אך משתמש רק ברגל ימין ויד שמאל... הרגל השניה נותרת מתוחה מאוד. בנוסף, לעתים אינו מאפשר לי לכופף את רגליו וממש נועל אותן. הוא מאוד מכווץ ואינו גמיש כפי שנראה לי שתינוק אמור להיות. כשאני מנסה לנער טיפה את רגליו בזמן שהוא שוכב על הגב (בשביל להרפות את הגב ) הוא מייד נועל את הרגליים ואת הישבן ואינו מאפשר לתנועה להתרחש. בנוסף, אינו מרים את הישבן לעמידת 6, אפילו לא מנסה.. מהסתכלות על תינוקות אחרים (לא אוהבת להשוות, אבל זה בלתי נמנע) אני רואה שיחסית אליהם התנועתיות שלו קצת מוגבלת. הוא אמנם זוחל ומגיע לאן שהוא רוצה. אבל אינו מכופף את גופו , אינו מתיישב (כשאני מושיבה אותו הוא מחזיק את עצמו מעט ומיד נופל לאיזה צד) , מתקשה לטפס על דברים (אם אני שמה לו כמה כריות כמכשולים על הרצפה. בקיצור , אני לא מומחית אבל נראה לי שהוא סובל מטונוס שרירים גבוה שמשפיע לו על היכולת התנועתית. השאלה היא מה עושים?
    איזה תרגילים מומלצים לטיפול ועד כמה הוא בעיכוב התפחותי כרגע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טונוס גבוה??

הוספת תגובה

• טונוס גבוה?? - תגובה

דבי גרוס דולב
    25/07/2011

הי חגית
    קשה מאוד לאבחן תינוק בלי להכיר . בנך כרגע לא נמצא בעיכוב התפתחותי מפני שהוא כן התחיל לזחול על הגחון אבל על פי תיאורך יתכן ויש מתח שרירים מוגבר, טונוס גבוה הוא תופעה לא שכיחה. אם אכן מדובר במתח שרירים גבוה סוג התרגול המומלץ הוא הרבה מגע עמוק והנעה מרובה של מפרקי הגוף בתנועות סיבוביות למיניהן.
    כמו שקשה לאבחן ללא היכרות, כך גם קשה להמליץ על תרגול מעמיק כשיש קושי.
    אם תמשיכי להרגיש שלבנך יש קושי תנועתי כדאי יהיה לקבל אבחון בו תלמדי אם אכן יש בעיה וגם כיצד לעזור באופן אישי וספציפי. אטשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו