מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גן שיקומי לילדה עם עיכוב התפתחותיעדי31/07/2011
שלום,
בתי בת שנה וחודש - תינוקת חייכנית, נוחה, שמחה. נולדה עם קלאבפוט דו"צ ועד גיל 6 חודשים היתה עם נעליים-סד דניס בראון במשך כל היממה. כיום נמצאת איתו רק 12 שעות ביממה, בעיקר בלילה.
החלה להתהפך עם הנעליים בגיל 4.5 חודשים מהבטן לגב, ורק בגיל 10 חודשים אחרי עבודה מאומצת איתה היא התהפכה מהגב לבטן, אבל היא בעיקר עשתה זאת במסגרת המשחק איתנו ("אחת, שתיים ו..." גלגול). האבחנה של היפוטוניה כללית נקבעה לה רק אז, סביב התחלת הטיפול הפיזיותרפי.
היא מתחזקת לאט לאט לאט, אבל רחוקה מלזחול... היא לא מדברת. רק קולות והברות. לקראת גיל שנה אמרה "אור" כשהסתכלה על מנורה ברחוב, אבל זה די נעלם...
אנחנו נמצאים בתהליך אבחוני שמטרתו לבדוק האם מדובר במחלת שריר/מטאבולית או משהו אחר...תור לMRI יש רק בדצמבר ולגבי ביופסיית שריר אנחנו מתחילים את הברור. התחלנו בשבוע שעבר גם הידרותרפיה באיזי-שפירא.
כמובן שיכולת המשחק שלה בישיבה אינה תואמת כלל את גילה בשל הקושי שלה להחזיק את עצמה. מישהו תמיד צריך לשבת מאחוריה או ליד להחזיק או לשמור.
אני יודעת שיש לה יכולת הבנה טובה, וכשהיא על הגב/בטן יכולת המשחק טובה הרבה יותר.
אני משתדלת מאוד לעבוד כמה שיותר בבית, אבל העומס נהיה רב כי יש המון תחומים לעבוד איתה בהם ואני תוהה לגבי המסגרת המתאימה לה.
האם מישהו מכיר גן שמתאים לה באזור השרון לשנה הבאה (ספטמבר הקרוב)? אולי גן שיקומי לילדי CP עם פגיעה מוטורית? אני יודעת שלאיזי שפירא מאוד קשה להיכנס...במיוחד כשאוגוסט עכשיו.
יש העדפה לכפר סבא, אבל גם הוד השרון, הרצליה, רעננה יתאים.
המון תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן שיקומי לילדה עם עיכוב התפתחותי - תגובה
דבי גרוס דולב31/07/2011הי עדי
אני לא מכירה גנים מתאימים אבל בהחלט יכולה לעזור בליווי התפתחותי שמטרתו לתמוך, לעזור ולקדם את נושא ההתפתחות המוטורית. לטפל בקשיים הבסיסיים שגרמו לעיכוב ההתפתחותי בעזרת תרגילים ביתיים יומיומיים. את תיהי מעוניינית אשמח לתת פרטים נוספים גם בטלפון טו על גבי הפורום.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)