מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציקה בחמש לפנות בוקר- תינוק בן שנהמיכל08/08/2011
שלום!
בני בן השנה, סוף סוף, מזה כחודשיים ישן רצוף משמונה בערב עד חמש בבוקר, וזאת לאחר שהיה קם הרבה בלילה. יש לציין שעדיין יונק, בשמונה לפני השינה, ואת הנקת הלילה הפסקנו בהדרגה. כעט מתעורר בחמש ורוצה הנקה. מזה כחודש, אנו מנסים להרגיל אותו לינוק רק לקראת השעה שש בבוקר- כדי שגם יתעורר בשש בבוקר, אך זה לא ממש עובד, היו ימים שחשבנו שיש שיפור וקם בחמש וחצי, אך שוב חוזר לקום בחמש, וממש בוכה , לא ברור לי אם אכן רעב, או שרוצה פינוק. שאני באה אליו, הוא בוכה יותר..(מאשר שבעלי בא אליו) הוא לא מוכן לחזור לישון גם אם אני נשארת שם בחדר ליד המיטה., (עם בעלי הוא מספיק לבכות באיזהו שלב- ואז מתעורר ומתחיל לבכות שוב). בסופו של דבר , אני מניקה אותו בערך ברבע לשש או קצת קודם (אני נשברת..) ואז הוא לא חוזר לישון - שבעבר (לפני שנסינו למשוך אותו) הוא חזר תמיד לישון עוד שעה או שעה וחצי בערך.
כמו כן, יש לציין שבמהלך היום גם לא ממש מוכן להרדם במיטה שלו, ונרדם בדרך כלל בעגלה, או בהנקה אם הוא איתי. בערב, בד"כ יונק- אך לא נרדם בהנקה, וב"דכ כן מוכן ללכת לישון במיטה שלו. אם כי לפעמים גם בוכה עדיין. אנחנו לא מרימים אותו אלא באים אליו כל בערך שתי דקות- אם זה קורה. מתעקשים על כך שישן במיטה שלו.
שאלתי היא- האם להמשיך להעקש בבוקר על המשיכה לאזור שש בבוקר, או שלותר אם זה לא עובד?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי ליקיצה ולא יציקה..
מיכל08/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציקה בחמש לפנות בוקר- תינוק בן שנה - תגובה
דבי גרוס דולב08/08/2011הי מיכל
אני לא עוסקת בעינייני שינה ותזונה אבל יכולה לענות לך מנסיוני.
תינוקות יונקים הם בד"כ תינוקות שנוטים יותר להתעורר והתלות שלהם בהנקה באה לידי ביטוי באופנים שונים כגון זה שאת מתארת.
אם בנתיים את ממשיכה להניק אותו, אולי כדאי פשוט להניק ברגע שמתעורר ב5 בבוקר ולקוות שההיענות המהירה שלך תגרום לו להמשיך לישון..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)