מיקוד במבט.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקוד במבט.
    ליאת
    14/01/2008

הי,
    יש לי תאומות שנולדו ב 20.10.07 האחת עוקבת אחרי צללים, מזיזה את הראש לצדדים, אך לא יוצרת קשר איתי - בעיניים, אלא אם אני מחזיקה את ראשה חזק ולא נותנת לה לברוח - וגם אז היא לא תמיד עלי - אלא בורחת עם העניניים לצדדים.
    האם זה בסדר?
    השנייה פשוט יוצרת קשר עיין, ממוקדת אפילו מרחוק.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקוד במבט.

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    14/01/2008

הי ליאת
    בגיל 3 חודשים אנו רוצים לראות התחלה של קשר עין. נסי לעודד אותה לכך ע"י החזקתה בידייך, קרוב לפנייך ואז לשיר לה, לדבר אליה בקול רם, להשתמש במפתחי פה גדולים על מנת לעורר את תשןמת ליבה, והצחיק וכו. במקביל כדאי לבדוק האם ישנה בעיה של החזקת הצוואר? האם את מרגישה הבדל בינה לבין אחותה בטונוס השרירים? האם היא מנסה להושיט ידיה לחפצים?
    בשביל להיות שקטה או לקבל תרגילים במקרה הצורך הייתי ממליצה לראות איש מקצוע, מדריכה להתפתחות תינוקות או רופא ילדים.
    הרבה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקטת
    ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד

שירי קאשי
    14/01/2008

הי ליאת,
    באופן טבעי כשיש תאומים יש נטיה להשוות בינהם. חשוב לכל אורך הדרך להתייחס לכל אחת בנפרד ולראות האם השלב ההתפתחותי הוא תקין ובטווח הנורמה ללא קשר למה שאחותה עושה כבר. באותה מידה יש גם להתחשב בגיל המתוקן שלהן (לפי שבוע 40 להריון) ולתת להן את ההקלות הנדרשות. לגבי התאומה שלא יוצרת איתך קשר עין אבל את כן רואה שהיא עוקבת ומגיבה, לא הייתי נלחצת בשלב זה כיוון שלפי גילה המתוקן היא עדיין קטנה. תמשיכי לעקוב אחרי התפתחותה, תשתדלי ליצור איתה קשר עין כשדברים אחרים לא מפריעים כמו למשל צעצועים או אפילו אחותה התאומה. תבודדי את הסיטואציה למשל על ידי השכבתה על הבטן מולך ולדבר ולשיר אליה. השתמשי בקול חזק וברור. כדי למקד את תשומת ליבה יותר את יכולה להשתמש במגע תוך כדי הדיבור אליה. למשל כשהיא שוכבת על הגב תוך כדי מגע עמוק, ברור ונעים (לחיצות של כל כף היד), להגות מולה הברות ברורות תוך שימוש במימיקה מוגזמת. המגע יעזור לה להיות מרוכזת וההבעות יהוו עניין עבורה. את יכולה גם ללחוץ את המצח שלך לחזה שלה ואז להסתכל אליה, גם זה עשוי לעורר צחוק וקשר עין איתך.
    אני מקווה שאת כבר יותר רגועה. אם את לא רואה שיפור הדרגתי וגם אם את עדיין חוששת, כדאי לבקר את רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת לא למהר לדאוג

אתי
    14/01/2008

בתי היום בת שנה וחצי נולדה במלחמה חודש שמיני במשקל 1.700 וכל הזמן הייתי חוששת כמוך שבגיל שלושה חודשים היא לא מתמקדת בדברים ולא מחייכת אלי היום תודה לאל בואי תראי אותה אין כמוה וגם היום עדיין היא לא עושה דברים שבני גילה עושים ואני לא מאיצה בה כל ילד וההתפתחות שלו מה שכן נעזרתי מאד בהתפתחות הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו