מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכות ובהלהרינה12/09/2011
שלום,
יש לי 2 שאלות
הבת שלי בת חודשיים ושבועיים שוקלת 5.700 הייתה עם רצועות PAVLIK חודש ושבועיים.
1. לפניי כשלושה ימים החלה להתהפך מהטן לגב, עשתה זו מספר פעמים, מחזיקה את הראש שלה היטב, האם זה מוקדם מידי? כיצד ניתן לדעת האם זה רצוני? האם יכול להוות בעיה?
2. לפניי כשבוע הבחנתי כי כאשר היא במיטה ואני ניגשת אליה וקוראת בשמה ונוגעת בה לדוגמא בבטןם פתאם היא נבהלת, היא שוכבת על הגבת פותחת עיינים בחוזקה ועושה תנועה של בהלה, מדוע זה קורה? האם יש משהו שניתן כדי לעשות כדי שהיא לא תבהל? האם אמור לעבור? האם יש משהו שאני עושה בצורה לא תקינה
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות ובהלה - תגובה
דבי גרוס דולב12/09/2011הי רינה
1. התהפכות מבטן לגב בגיל מוקדם מתרחשת פעמים רבות באופן לא רצוני או בגלל קושי תנועתי מסוים. שימוש ברצועות ובעקבות זאת אי שכיבה על הבטן עלולים ליצור מתח יתר בגב שגורם להתהפכות לא רצונית. שרירי גב מקוצרים עקב שכיבה מרובה על הגב גורמים לתינוק להתהפכות לא רצונית. קשה לי להגיד אם אצל ביתך זה רצוני או לא ללא היכרות עימה.
2. נראה כי רפלקס הבהלה ובהלה בכלל מוגברים כרגע אצל ביתך. זה לא קשור למשהו שאת עושה ובוודאי שזה עובר. בנתיים את יכולה לנסות שימוש בשמיכת עיטוף שתגרום לה הרגשת בטחון וכינוס וכשאת מתקרבת למיטתה את יכולה להקדים ולהודיע על כך בקול רך על מנת שלא להבהילה. שכיבה על הבטן יכולה גם היא למנוע את זה בשל הרגשת הבטחון שהיא נותנת.
אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש לך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רינה15/09/2011תודה רבה על התגובה המהירה,
שאלה נוספת,
שמתי לב כי לבתי יש העדפה לצד שמאל, זה בא לידי ביטוי כך:
1. כאשר שוכבת על הגב לרוב הפנים שלה נוטים לצד שמאל
2. ישנה לרוב כאשר הפנים שלה לצד שמאל
3. מכניסה כמעט תמיד את יד שמאל לפה
4. מזזיה את גופה לצד שמאל עד כדי שכיבה על הצד הזה
כיצד ניתן לעודד אותה לבצע פעולות אלו לצד ימין? האם עלול לגרום לנזק התפתחותי בעתיד?
האם קשור לכך שהיו לה רצועות? הרצועות היו בעקבות C.D.K של ברך שמאל.
היא ללא הרצועות כשלושה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דבי גרוס דולב15/09/2011הי רינה
שימוש ברצועות יכול לגרום לשיבושים שונים בהתפתחות, אולי גם לחוסר סימטריה. את נטיית הראש לצד אחד חשוב לאבחן וללמוד תרגול מתאים על מנת שלא ילווה את המשך ההתפתחות. באופן כללי אני תמיד ממליצה לקבל אבחון טוב ומעמיק לאחר אירועים התפתחותיים יותאי דופן כגון שימשו ברצועות. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)