אמא לבת שנתיים וחמישה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא לבת שנתיים וחמישה חודשים
    אמא מוטרדת
    14/09/2011

ביתי מאוד מפותחת בתחום השפתי, במשחקי הדמיון שלה ומאוד נבונה אולם, בכל הקשור לתפיסה חזותית אנו חוששים שיש לה קושי. היא אינה יודעת ליצור פאזלים - לחבר את החלקים יחד כן, אבל לא להתאים בעצמה מבחינת הצבעוניות/המשך ציור/זיהוי צורה מתאימה.
    כמו כן, היא יודעת לספור ואף למנות חפצים (למנות אצבעות עדיין לא), אך אינה מזהה את המספרים חזותית. הראנו לה אותם בדרכי משחק מגוונות והיא אינה מצליחה לשייך.
    גם עם זיהוי פרטים בתמונה מורכבת יש לה קושי. היא תציין מה היא רואה בתמונה בגדול ואף תדע לתאר את הסיטואציה ולהמציא סיפור סביבה אך אם תתבקש לאתר פריט קטן, לדוגמא כדור בתוך כל התמונה הדבר ייקח לה זמן רב מאוד ו/או שתביט ותשאל "איפה"?

יש לציין שהיא עברה בגיל שנה בדיקת ראייה והכל היה תקין.
    ובגיל שנתיים וחודשיים בדיקת התפתחות שפתית תקשורתית ואמרו לנו שהיכולות שלה גבוהות מהמצופה לגילה.

מה אתם ממליצים לעשות? אשמח לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא לבת שנתיים וחמישה חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/09/2011

הי אמאלה
    מתוך התיאור המפורט שלך נשמע לי שאתם נותנים את הדעת ושמים דגש חזק ומודגש על כל הנושא הקוגניטיבי, אולי דגש חזק מידי? מדובר בילדה צעירה מאוד ואני לא מוצאת מקום לבחינה כה מדוקדקת של הפרטים שציינת. גם לי יש ילד באותו הגיל וגם הוא לא עומד בכל הקריטריונים האלה וזה בסדר..
    זוהי דעתי אבל אם אינך שקטה את יכולה לשקול קבלת אבחון כלשהו שיניח את דעתך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו