מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטןיעל21/01/2008
שלום,
בני בן 4 וחצי חודשים, לפני שבועיים- שלושה החל להתהפך מהבטן לגב. עד שהוא למד להתהפך הייתי משכיבה אותו על הבטן די הרבה והוא היה מסוגל להשאר בכל פעם 20 דקות רצוף כשכמעט כל הזמן הראש מורם. כדי שישאר כמה שיותר הייתי שרה לו ומעסיקה אותו. כעת מרגע שהוא למד להתהפך הוא נשאר על הבטן כמה דקות ומתהפך, הוא לא מוכן להשאר יותר מזה גם אם אני שרה לו וכו'. אז יוצא שעכשיו הוא לא הרבה עלל הבטן ואני לא ככ יודעת מה לעשות. האם זה בעייתי מה אפשר לעשות כדי שישאר עוד קצת על הבטן? אני רוצה לציין שכשהוא על הבטן הוא מושיט יד לחפצים שלידו ומנסה להכניס לפה, הוא גם מכניס את המוצץ לפה(לא תמיד הולך לו אבל מנסה)
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב21/01/2008הי יעל
תינוקות מאוד אוהבים לממש את היכולות שלהם, לכן כשהם לומדים להתהפך הם ממהרים לעשות זאת בכל הזדמנות. את אומרת שתינוקך אהב לכשב על הבטן ואף פיתח שם מיונמויות נוספות.
לא נראה לי מדאיג, שהוא מתהפך מכיוון שכבר שהה על הבטן וכרגע הוא עסוק בהתהפכויות.
יש סיכוי גדול שכשילמד להתהפך מהגב לבטן הוא יחזור לשהות שם.
בנתיים, כשאת ממש רוצה להשאיר אותו על הבטן, נסי לשכב מולו ולהסיח את תשומת ליבו במשחקים וכו.
עכשיו, כשאני שוב קוראת את הודעתך שמתי לב לזה שכתבת שכמעט תמיד שכב על הבטן עם ראש מורם, האם הוא גם יודע להניח את הראש בעת שכיבה על הבטן? להוריד אותו ולנוח?
כי אם לא, יתכן שיש לבנך מתח באזור הצוואר וחגורת הכתפיים וזה הדבר שמושך אותו לאחור ולהתהפכויות ומקשה עליו את השהייה על הבטן. שימי לב לנקודה זו וחזרי אלי.
להתראות בנתיים וערב נעים
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי22/01/2008שלום יעל,
ההתפתחות של בנך עד כה טובה מאוד. השהות על הבטן (ואני מניחה שזה עלה לך במאמץ לא קטן) תרמה ותתרום להמשך התפתחותו. היכולת שלו לשכב עם ראש מורם וגם להניח אותו מעידה על כך שהוא נמצא במקום נינוח על הבטן ולא במתח. גם עכשיו שהוא כבר יודע להתהפך יש חשיבות רבה לכך שישהה גם על הבטן. המשך ההתפתחות המוטורית (זחילה) גם היא מתרחשת על הבטן וגם מפני שהשכיבה הממושכת על הגב תורמת להצטברות מתח שרירי. מה שעשית עד כה כדי להשאירו שם זה נפלא. אם זה כבר לא כל כך עובד תנסי לשים מולו צעצוע גדול וכבד (כזה שלא יוכל להרים ולהתהפך איתו) כך שכדי לשחק בו הוא יאלץ להשאר על הבטן.
המשיכי בהתמדה ובמסירות,
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות- תודה רבה
יעל22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)