התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    מיכל
    07/05/2007

בוקר טוב,
    אני אמא לתינוקת בת שנה. (מתוקן 10 חודשים-נולדה פג בשבוע 32 )
    רק עכשיו היא החלה לזחול לאחור , היא מתהפכת על הבטן ולפעמים מהבטן על הגב,בקשר לעמידה עדיין קשה לה לעמוד על כפות הרגלים ישר אלה היא עומדת כמובן כשאני מחזיקה אותה אך על קצה האצבעות.
    שאלתי היא האם צריך תרגילים מיוחדים כדי לעודד אותה לעמידה יציבה?
    שאלה נוספת האם מומלץ להשיב אותה בהליכון כדי לעודד הליכה ? ולחזק את שרירי הרגלים?
    אודה לכם על תשובתכם המהירה.
    בתודה מראש מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• זחילה והתפתחות

עינת דולב-הדס
    07/05/2007

מיכל הי,
    אם הבנתי נכון בתך בת השנה רק התחילה לזחול לאחור, חסרים לי פרטים לגבי הדרך בה היא עושה זאת. בכל אופן, אם היא רק התחילה לזחול למה את ממהרת להעמיד אותה ולגרום לה ללכת?
    חשוב לי מאוד שתביני שיש משמעות לזחילה ושזחילה נכונה היא אבן דרך בדרך להתיישבות ומשם לעמידה ואחר כך להליכה. דמייני שהשלב בו נמצאת בתך הוא כיתה א' (התחלת זחילה) את מעוניינת להקפיץ אותה לכיתה י' (עמידה) בלי שעברה את כל הדרך. האם היא מוכנה לכך? האם הגוף שלה מוכן?
    אני מצרפת לינק לכתבה בנושא חשיבותה של זחילת הגחון להתפתחות מוטורית תקינה.
    http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#זחילת_גחון_
    בנוסף הייתי ממליצה לך כן לעשות לה תרגילים אבל לא לעמידה.
    תרגילים אפשריים הם תרגילים להתהפכות, אם הבנתי נכון היא עוד לא מתהפכת ממש ובאופן שוטף לשני הצדדים וגם תרגילים שיעזרו לבתך לשפר את היכולת שלה לדחוף עם כפות הרגליים ובכך לשפר את הזחילה (במקום לאחור לפנים) אני מצרפת מספר תרגילים שיכולים לעזור:
    1 להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים רצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהיא תדחוף עצמה למעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים
    2 להשכיב על הבטן ולהגיש לה צעצוע מהצד ולראות אם מעבירה משקל לצד הנגדי ומושיטה יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובר על העברות משקל.
    3 תרגיל שאפשר לעשות בכדי לשכלל את ההתהפכות, זה לגלגל בתוך המזרן מהגב לבטן וחזרה. לבצע זאת מאד לאט בהתחלה שלא ייבהל. חשוב לשים לב בהתהפכות מהבטן לגב שהיד אינה כלפי חוץ (לדאוג להרים אותה כלפי מעלה) אחרת לא מאפשר גלגול.
    4 תרגיל לעזור להתהפכות מהגב לבטן, זה לאחוז יד ורגל של אותו צד וגם של הצד השני ולגלגל מצד לצד. הדרך בה תינוק אמור להתהפך מהגב לבטן, זה ע"י אחיזת הרגליים והעברות משקל מצד לצד.
    5. כמה שיותר לגרום לה לעבור מעל מכשולים – הרגליים שלך, כריות, שמיכות מגולגלות... מעבר מעל מכשולים מחזק את הידיים, חגורת הכתפיים, ביצוע הצלבות ומאלץ אותה לעבור לזחילה על 6.
    לגבי שאלתך על ההליכון, באותו הקשר, לא הייתי משתמשת בהליכון, הוא אינו תורם בחיזוק שרירי הרגליים מכיוון שהתינוקת תהיה "תלויה" בו ולא תפעיל בעצמה את שרירי הרגליים, ההליכון גם אינו גורם להליכה בעלת יציבה ושיווי משקל טוב כי הוא מוביל בקצב שלו שהוא בדרך כלל מהיר מהקצב של התינוקת. לסיכום לא הייתי ממליצה לך להשתמש בו אלא לעבוד יותר על המוכנות של גופה של בתך להתפתחות והיא בעצמה תגיע לעמידה לבד ומשם להליכה.
    את מוזמנת לקרוא מאמרים נוספים בנושא ההתפתחות המוטורית באתר הבית של צעד ראשון.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 6 חודשים ועוד לא מתהפך

jessica
    03/03/2009

האם יש גיל מסויים שתינוק אמור להתהפך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגסיקה

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי גסיקה
    הטווח העליון של ההתהפכויות הוא שישה חודשים ולכן בנך מתחיל להיות בעיכוב התפתחותי. אני מאמינה שתינוק שהגיע לגיל זה ואיננו זוחל, יש סיכוי שיש לו איזשהו קושי פזיולוגי שמונע ממנו את המשך ההתפתחות, לא מדובר שמשהו פתולוגי אבל בהחלט משהו שראוי לתת עליו את הדעת, לזהות אותו ולעזור על מנת שקושי זה לא ילווה את המשך ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    07/05/2007

היי מיכל,

נעים מאוד קודם כל :)
    בשלב הזה של חיי בתך הייתי פחות מעודד עמידה בגיל מוקדם זה. מבחינה התפתחותית, בגיל הזה היא אמורה ללמוד לזחול ולפתח את המיומנות של ישיבה עצמאית. הסיבה שבתך עומדת על קצות האצבעות היא שזה עדיין מוקדם בשבילה ויש מתח בגוף. על מנת להתמודד עם המצב הזה היא נעמדת על קצות האצמבעות וכך קל לה להזדקף.
    הייתי עובד יותר על כיוון הזחילה. אני ממליץ לך להכנס למאמר שכתבנו על זחילה בלינק הנ"ל:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3050
    בתור התחלה ועם את מעונינת בעוד תרגילים אנו פה.
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו