מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הושטת ידים לצעצועיםרוחמה15/10/2011
שלום,
הבן שלי בן ארבע וחצי חודשים (יהיה בן חמישה חודשים ב 24 לחודש) אינו מושיט ידים לצעצועים. הוא מחייך אליהם ועוקב אחריהם אך אני צריכה לגרות אותו במשך זמן ממושך כדי שיושיט את ידיו אליהם וגם אז זה לא בהתלהבות של חטיפה כפי שראיתי אצל תינוקות אחרים. שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה, האם זה קושי מוטורי? הוא כן שם את ידיו בפה המון.
באופן כללי הוא חייכן מאד, צוחק בקול. קצת עצלן על הבטן...
אשמח לקבל הנחיה (איני גרה בארץ)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת ידים לצעצועים - תגובה
ליאת קופיט16/10/2011רוחמה שלום,
בגיל זה אנו מצפים לראות תינוק מושיט יד לחפץ ומנסה לגעת, לקרבו לפה..אשמח לקבל פרטים מדוייקים בכדי שאוכל לענות לך תשובה שתעזור לך,
האם מדובר באי הושטת ידיים לצעצוע כאשר הוא שוכב על גבו? האם בנך מצליח לשכב על צידי גופו?
בנתיים נסי בשלב ראשוני לגרות את כף ידו ע"י צעצוע ואז מעט להרחיק והמתיני לנסיון שלו לגעת (גם אם לא לתפוס, לראות שהוא מצליח להושיט את ידו), נסי לשבת איתו בתנוחת ערסול כך שבית החזה רפוי ושתי ידיו מגיעות לקו אמצע הגוף, ניתן לשבת על כדור פיזו ולנוע בזמן התרגיל.
אשמח לתשובתך,
בברכה,
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך על אי הושטת ידים לצעצ
רוחמה16/10/2011תודה על תשובתך המהירה.
כאשר הוא שוכב על גבו הוא אינו מושיט את ידיו לצעצועים. אך הוא כן מושיט את ידיו לקו האמצע של גופו. לעיתים הוא כן תופס את הצעצוע ושם בפיו אך הוא בעיקר מתרגש ועושה קולות ועוקב אחר הצעצוע. הוא יכול לשון על צדי גופו אם אני מניחה אותו בצורה זו אך לא ב"יוזמתו".
אני אודה לך אם תוכלי למקד עבורי מה יכול להיות מקור הקושי כיוון שהדאגות שלי מרחיקות לכת. האם זהו רק קושי מוטורי? או עלול להיות משהו נירולוגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)