הושטת ידים לצעצועים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הושטת ידים לצעצועים
    רוחמה
    15/10/2011

שלום,
    הבן שלי בן ארבע וחצי חודשים (יהיה בן חמישה חודשים ב 24 לחודש) אינו מושיט ידים לצעצועים. הוא מחייך אליהם ועוקב אחריהם אך אני צריכה לגרות אותו במשך זמן ממושך כדי שיושיט את ידיו אליהם וגם אז זה לא בהתלהבות של חטיפה כפי שראיתי אצל תינוקות אחרים. שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה, האם זה קושי מוטורי? הוא כן שם את ידיו בפה המון.
    באופן כללי הוא חייכן מאד, צוחק בקול. קצת עצלן על הבטן...
    אשמח לקבל הנחיה (איני גרה בארץ)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידים לצעצועים

הוספת תגובה

• הושטת ידים לצעצועים - תגובה

ליאת קופיט
    16/10/2011

רוחמה שלום,

בגיל זה אנו מצפים לראות תינוק מושיט יד לחפץ ומנסה לגעת, לקרבו לפה..אשמח לקבל פרטים מדוייקים בכדי שאוכל לענות לך תשובה שתעזור לך,
    האם מדובר באי הושטת ידיים לצעצוע כאשר הוא שוכב על גבו? האם בנך מצליח לשכב על צידי גופו?
    בנתיים נסי בשלב ראשוני לגרות את כף ידו ע"י צעצוע ואז מעט להרחיק והמתיני לנסיון שלו לגעת (גם אם לא לתפוס, לראות שהוא מצליח להושיט את ידו), נסי לשבת איתו בתנוחת ערסול כך שבית החזה רפוי ושתי ידיו מגיעות לקו אמצע הגוף, ניתן לשבת על כדור פיזו ולנוע בזמן התרגיל.

אשמח לתשובתך,

בברכה,
    ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך על אי הושטת ידים לצעצ

רוחמה
    16/10/2011

תודה על תשובתך המהירה.
    כאשר הוא שוכב על גבו הוא אינו מושיט את ידיו לצעצועים. אך הוא כן מושיט את ידיו לקו האמצע של גופו. לעיתים הוא כן תופס את הצעצוע ושם בפיו אך הוא בעיקר מתרגש ועושה קולות ועוקב אחר הצעצוע. הוא יכול לשון על צדי גופו אם אני מניחה אותו בצורה זו אך לא ב"יוזמתו".
    אני אודה לך אם תוכלי למקד עבורי מה יכול להיות מקור הקושי כיוון שהדאגות שלי מרחיקות לכת. האם זהו רק קושי מוטורי? או עלול להיות משהו נירולוגי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו